Снимка: архив Булфото

"Тези избори бяха като конкурс за красота", обяви лидерът на СДС Мартин Димитров.

"Трябваше да изберем по-красив кандидат, за да се представи по-добре, но не очаквах подобна ситуация", сподели той пред bTV.

По думите му на Румен Христов не е бил даден шанс да се докаже, пък и липсвали дебати.

Още по темата

"Ако знаех, че ще бъде такава средата, нашият кандидат щеше да бъде представен много по-рано. Признавам, че направихме грешки в предизборната кампания, може би трябваше да обявим кандидата си много по-рано – поне две години по-рано и да обикаля страната. Намерете ми друг кандидат за президент, представен само месец преди изборите, който е излязъл победител.

Знаете ли как ГЕРБ изкараха толкова много гласове – направиха много изявления и обясняваха всичко на всички. Какво ще стане обаче, когато тези обещания не се изпълнят? Един Бойко Борисов, който не е изпълнил старите си обещания, прави само нови, а хората му вярват – това е уникално", заяви Димитров.

Синият лидер обяви, че СДС вижда проблемите си и ще ги решава. Той обаче отказа да коментира поисканата му оставка от депутата Михаил Михайлов с думите, че проблемите трябва да се решават вътре в партията.

"Аз съм единственият, който си поиска вот на доверие. Бях много пестелив и казах, че няма да говоря за Костов през медиите, очаквам същото и от него. През години много хора си говориха по медиите, а този подход е грешен. Ще бъдем в добра кондиция за следващите парламентарни избори. На следващия вот ще гоним 10%", убеден е Мартин Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase