Снимка: Архив, Булфото
fallback

От Инициативния комитет за издигане на кандидатпрезидентската двойка на проф. Николай Василев и Владимир Савов ще съдят българската държава "за целенасочено неосигурена равнопоставеност" на кандидатите.

"Не признаваме настоящите избори, смятаме ги за нечестни, опорочени и фалшифицирани. Ще съдим България".

Това се посочва в декларация на кандидатпрезидентската двойка, прочетена на пресконференция в НДК от кандидата за вицепрезидент Владимир Савов.

От инициативния комитет искат и оставката на омбудсмана, защото обслужвал властта и не се е срещнал с тях по време на кампанията.

В декларацията се посочва още, че поради липса на средства не са направили предизборна кампания, не са присъствали в медиите и посланията им не са стигнали до хората, защото българското законодателството "се е потрудило да отреже пътя на който и да е било независим от партиите и олигарсите кандидат".

Резултатите, които получихме, според някои са отчайващо малки, според други - не, за нас има значение участието в надпреварата, заяви Владимир Савов и благодари на хората, дали подкрепата си за тях.

Национално отговорната интелигенция направи опит да се включи в решаване на съдбата на българския народ, коментира Румен Дечев - секретар на клуб "1 ноември", който е подкрепил кандидатурата на Николай Василев.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

до 17

преди 12 години

Абе знаеш ли какво?! Направо да се гласува ей така, по интернет и да не се занимаваме с глупости. Направо във фейса слагат всичките кандидати и трябва да лайкнеш твоя избраник. Виж колко е лесно. За какво трябва да се чака. Това дето чакаш 1 час - кой ще ми го плати сега? Кой го измисли това с 3 бюлетини по 1 м. Какво е това. Всяка баба стои вътре по 10 мин. Какво е това? Кой го измисли?

34

до 34

преди 12 години

Ех завиждам ти. Много добра идея ми даде - след две, три години и аз ще си изхвърля картата в Дунава и ще искам нова. От чужбина. Не ща Българско нищо да видя и да чуя, ама съм роден тук и няма как... Ако някой само ми предложи работа и като барманче ще почна.

33

евгени

преди 12 години

До 30, хехе не съм гербер бре, дори и нямам право да гласуваМ ЗАЩОТО си хвърлих БГ паспорта още през 90 в една река, ако го намериш обади се:-) По образование съм Архитект и съм завършил в Ню Йорк и Германия, виждаш ли как се манипулира българина чете простотиите в нета защто няма друго занимание поради липса на възможност. Гледа кучета защото не може друго разходи се по улиците на софия и ако не си счупиш крака и не те сгази кола си успял...

fallback