Мъжът влязал в тъмната стаичка със запасан на кръста пистолет. Снимка: архив Булфото
fallback

Кандидат за кмет на димитровградското село Добрич е влязъл в избирателната секция да гласува с пистолет. Оръжието било запасано на кръста му.

От секционната избирателна комисия в селото са подали сигнал за нарушението, но са допуснали кандидатът за кмет да гласува.

Oще по темата

"Това не е престъпление, но е в нарушение на изборния кодекс", коментира прокурорът от Хасковската окръжна прокуратура Антон Попов. Затова по случая не е образувано досъдебно производство, но преписката е изпратена в ОИК - Димитроград за произнасяне.

Междувременно в хасковското село Динево, където изборите бяха преустановени заради объркана бюлетина, гласуването вече е възстановено.

22,62% са гласувалите за кмет и общински съветници в община Хасково към 13 часа. 19 на сто са пуснали бюлетина за президент и вицепрезидент.

В Ивайловград, където изборният ден в 22 от 29-те секции започна със закъснение заради объркани бюлетини, гласуването протича нормално.

Там избирателната активност е много висока. Към 13:00 часа там гласувалите са 44%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 12 години

Помните ли стария виц за стария и младия ковбой? " Изпили му мушката, че като ти го заврат много боли!". На Макаров мушката му е малка, но копеуенцето заслужава да я усети, преди да му го конфискуват.

16

ямх

преди 12 години

до анонимния едфТова че си сложил три букви да те представят значи ли че не си анонимен?Е,сега и аз не съм анонимен за теб :) Нямаше да реагирам на изказването ти ако беше интелигентно обосновано а не предизвикателно и обидно...Аз съм над простащината и няма да сляза на нивото ти и да те обидя а само ще кажа,че искрено те съжалявам! :)

15

едф

преди 12 години

до 14 Анонимен Абе алабаш знаеш ли колко със законно оръжие са направили резил.Как ще те пусна в съда е ***.Да не си някой ?? Обикновен *** с разрешително Че такива с лопата да ги ринеш.И запомни пистолета е да се съхраниш от контролен изстрел.Ако ще и с картечница да си реша ли гърмя те та няма да разбереш от къде ти е дошло.Ама като са препашите като каубойци сте ми най смешни.

fallback