Българският народ ще бъде достатъчно мъдър, за да направи правилния избор, заяви в Перник кандидатът за президент на БСП Ивайло Калфин. Снимка: БТА

В неделя ще направим избор за принципи, не толкова за партии, заяви тази вечер в Перник кандидатът за президент от БСП Ивайло Калфин.

Българският народ ще бъде достатъчно мъдър, за да направи правилния избор, каза той и призова за единство.

И в криза, и в подем ние можем, стига да си повярваме, стига да спрем тези, които търсят оправдание, посочи Калфин. Да сме заедно, а не да се разделяме, апелира кандидатът за държавен глава.

Според него българският народ има нужда от справедливост, солидарност, институции, които се занимават с проблемите му. Не по-малка е нуждата от работа и от доходи, от здравеопазване и образование, от това младите хора да могат да правят кариера в България, да създават семейства, да отглеждат деца, заяви Калфин.

По думите му в неделя ще избираме между хора, които се оплакват, мрънкат, не поемат отговорност, все някой им пречи, и хора, които работят и постигат. Ивайло Калфин присъства на закриването на предизборната кампания на кандидата от БСП за кмет на Перник Росица Янакиева.

Според него Янакиева е показала как един стопанин може да се грижи за града и в трудни времена е успяла да направи така, че в Перник да се случват положителни неща, които не са ставали от десетилетия.

Да подкрепи Росица Янакиева, в Перник дойде и евродепутатът Кристиан Вигенин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase