Снимка: Архив, Булфото

На изборите на 23 октомври в Столичната община ще се гласува в 1425 секции, съобщиха за БТА от Общинската избирателна комисия (ОИК). Извън списъкът на редовно образуваните секции, в София ще бъдат разкрити и над 25 секции в здравните заведения, както и в местата за временно задържане.

В избирателните списъци за избор на кмет на община, кметове на кметства и общински съветници са включени общо 1 063 871 души, а в избирателните списъци за изборите за президент и вицепрезидент – 1 120 495 души.

Най-дълга ще е бюлетината за избор на общински съветници – 92 сантиметра. В нея ще са включени имената на първите трима от листите за общински съветници на 39 партии и коалиции, кандидати за 61 места в Столичния общински съвета. Общият брой на кандидатите за общински съветници е около 1050 души.

Интегралната бюлетина за избор на кмет на Столичната община ще съдържа 24 имена на кандидатите за кметове.

По реда на изписване в бюлетината ще са Йорданка Фандъкова от ГЕРБ, Петър Якимов от Единната народна партия, Данчо Хаджиев от Националния фронт за спасение на България, Георги Кадиев от БСП, Николай Пехливанов от "Атака", Божидар Томалев от "Другата България", Андрей Георгиев от Партия за хората от народа, Ангел Джамбазки от ВМРО-БНД, Йордан Василев от Българска демократична общност, Валентин Стамов от Земеделския народен съюз, Валентин Симов от Партия на зелените, Андрей Гюрковски от "Движение експерти за регионите", Емил Антонов от БНРП, Нели Адреева от Общество за нова България, Андрей Ковачев от "Зелените", Прошко Прошков от "Синята коалиция", Стоян Стоянов от "Нова сила", Кольо Парамов от Обединена социалдемокрация, Никола Куков от Националното движение за спасение на отечеството, Владимир Каролев от НДСВ, Владимир Марков от НДПС, Ивайло Пеновски от Българска социалдемокрация, Стефан Софиянски от СДС, Георги Чернев от Български социалдемократи.

Освен изборите за кмет на Столичната община и за общински съветници в 32-те селища от общината ще има избори за кмет на кметство. Тези избори ще завършат на първия тур за четири от селищата в общината – Житен, Желява, Локорско и Мърчаево, тъй като там се кандидатират по двама кандидати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase