Снимка: Булфото

Заместник-министрите на културата Тодор Чобанов и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Първан Русинов ще бъдат освободени, обяви премиерът Бойко Борисов.

"Искам по-голям ритъм на работа. Който не издържа на ритъма и не работи с темповете, които искам, просто слагам друг", мотивира смените той.

Борисов все пак уточни, че Русинов е освободен, защото "се наложи вече от един месец аз да ръководя електронното правителство", отсече министър-председателят и допълни, че тази задача била възложена на зам.-министъра преди 2 години.

"Искам до 8-10 месеца да сме готови с електронното правителство", заяви категорично Борисов и посочи, че човекът, който се е опитал да направи синхрон между институциите сега, е новият зам.-министър на транспорта Валери Борисов.

"Искам по-добри", каза Борисов в отговор на въпрос защо освобождава Тодор Чобанов.

След като разгледа разкопките под базиликата "Св. София", премиерът отбеляза, че иска обектът да е готов до 6 месеца, за да може светът да му се радва.

"С тези разкопки, с тези гробници на по 2100 години ще останем не само завинаги в историята, защото ние сме, а няма държава в света, която да разполага с такива археологични разкопки. Продължаваме да финансираме", завърши Бойко Борисов.

По време на посещението на базиликата "Света София" изненадващо пристигнаха лидерът на "Атака" и кандидат за президент Волен Сидеров и негови симпатизанти, които скандираха и носеха плакати с искане премиерът да смени министъра на културата с някой, който говори български език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase