Снимка: Архив, Булфото
fallback

Гражданите, чиито лични карти са с изтекъл срок, ще могат да гласуват само ако са подали заявление за издаване на нов документ, съобщиха от МВР.

В седмицата преди изборите службите за издаване на документи за самоличност ще работят с увеличено натоварване, а на 22 и 23 октомври (събота и неделя) – на пълен работен ден.

Ще бъде ускорено и издаването на документи за гражданите, които вече са подали заявление за нова лична карта.

При липса на възможност новата лична карта да бъде изработена до края на работния ден на 21 октомври, гражданите ще получат удостоверение за изгубен, откраднат, повреден и т.н. документ, с което да гласуват.

За издаването на такова удостоверение е необходимо лично да се подаде искане в периода от 17 октомври до 17,00 часа на 23 октомври 2011 г. Това може да бъде направено в СДВР, областните дирекции на МВР и районните управления на полицията в страната

От МВР поясняват, че удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно до приключване на изборния ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

darcas_real

преди 12 години

По-лесно е да се направи матрица - Асан за мъжете и Айше за жените и така ще се произвеждат по-бързо. Атаката на клонираните роми:) Българи, излезте да гласувате, без значение за кого, но не позволявайте на купените роми, автобусите с турци и пенсионерите да определят бъдещето на България!!!

9

предложение

преди 12 години

направо напечатайте готови тескерета,и е все едно дали пише айша или хасанко-те и без това не си знаят кога и къде са раждани....и после тръгвайте с камионетката по гетата - пуска *** бюлетина,дават му безплатна лична карта ! белким хелз.комитет се успокои.

8

манипулатори

преди 12 години

егати!! месеци наред хората стоят по опашки денонощно за нови документи и под носа им затваряха гишетата, че им свършило работното време. Сега изведнъж станаха много работни...Цецо, стига манипулации, Цецо...

fallback