Снимка: Булфото
fallback

С 46 гласа "за", 68 „против” и 12 въздържали се парламентът отхвърли идеята на Синята коалиция за създаването на Временна анкетна комисия, която да провери действията на МВР и на правителството по време и след трагедията в село Катуница.

Зам.-председателят на ДСБ Веселин Методиев обясни пред депутатите, че парламентът трябва да застане в центъра на консенсуса между всички институции, за да предотврати по-нататъшното разгаряне на конфликта.

Oще по темата
„Различни са оценките на премиера и вътрешния министър за действията на органите на реда при случая в Катуница и случилото се след това”, каза Методиев.

По думите му целта на временната анкетна комисия е да анализира действията на МВР, както и да провери защо жалбите, подадени срещу Кирил Рашков, не са били разглеждани, както и дали е имало политически чадър, възпрепятстващ проверка на доходите му.

Левият му колега Михаил Миков заяви, че случаят в Катуница не е бил решен, защото изпълнителната власт е имала желание да го прикрие, както и да прикрие лицето, извършило престъпление.

„В гражданите все повече се налага убеждението, че случаят бе симулиран”, коментира Михаил Миков.

Управляващите отхвърлиха и две предложения на „Атака“, отново свързани с размириците в Катуница.

Първото бе за изслушването на вътрешния министър Цветан Цветанов за убийството на 19-годишния Ангел Петров, а второто – за премиера Бойко Борисов да обясни за напрежението в Катуница и да отговори на същия въпрос – за убийството на момчето.

„Не случайно България влезе във всички световни новини – заради това убийство, и затова Борисов трябва да дойде”, аргументира се проф. Станислав Станилов от „Атака”.

Управляващите обаче бламираха всички исканията и на сини, и на червени, и на националисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

157

Анонимен

преди 12 години

В случая трябва да разберем какво се е правило преди случая с Катуница, а не какво се е направило след случилото се! Нека разследват миналото на Кирил Рашков, за да се разбере защо се е стигнало до тук!

156

Анонимен

преди 12 години

Действията на МВР бяха повече от навременни и адекватни. стига спекулации

155

Ти

преди 12 години

МВР доказа своята лоялна работа и няма нужда от Временна анкетна комисия

fallback