Снимка: архив БТА

Въпросът в Катуница е политически въпрос и да се каже, че излишно се политизира, е клише. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. Той отрече неговата формация да стои зад протестите, предизвикани след събитията в пловдивското село.

"Тези хора, които излизат да протестират, са млади хора, които се организират сами. Ако партия "Атака" организира протест, застава ясно зад него, никога не сме заставали зад анонимни масовки", категоричен е Сидеров.

Той нарече Илия Илиев от ДРОМ "цигански мафиот" и обясни, че Илиев трябва да бъде разследван, "защото е по-голям мафиот от Цар Киро".

Още по темата

"Илия Илиев беше уличен в канал за продажба на хора и накрая стана общински съветник в София от управляващата партия ГЕРБ", допълни Сидеров.

В края на миналата седмица Илия Илиев призова "подбудителят" Волен Сидеров да бъде арестуван до изборите.

Междувременно Илия Илиев позвъни в ефира на Нова телевизия и призова Националната агенция за приходите (НАП) да стартира проверка за него. Той заяви, че лидерът на "Атака" е с неуравновесена психика.

Илиев попита защо, откакто Сидеров е във властта, неговата жена ходи в Италия да пазарува. "Откакто е депутат, Сидеров е милионер", констатира Илиев.

"През годините хората, които ме обявиха за ксенофоб, направиха темата за циганите тема табу. Наливаха им се помощи и пари, а когато аз говорех за тези проблеми, те ме приемаха за лош, отрицателен и неправилен. Сега изведнъж тези същите хора се събудиха и се сетиха, че проблемите съществуват", коментира още лидерът на „Атака“.

Той твърди, че може да реши проблема с ромите много бързо. Този, който живее незаконно някъде, просто трябва да бъде изгонен и да си намери работа – както се действа с всички граждани. Гетата са незаконни и трябва да бъдат премахнати, те са инкубатор на престъпност, допълни Сидеров.

На въпрос какво ще се случи с ромите след това, лидерът на "Атака" каза: "Защо трябва да ни интересува това? Свободна държава сме, да си намерят работа и да решат какво да правят. Ако искат, в село Зли дол да ходят!".

Според него БСП, ГЕРБ и ДПС били срещу „Атака”, защото всички те разчитали на цигански гласове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase