Снимка: БТА

Инцидентът в Катуница е режисиран. Така го определи Алексей Петров в Силистра. Това било, за да се отклони общественото внимание от проблема Шенген, "зад който стои най-голямото престъпление – контрабандата".

Петров съобщи, че разполага с информация за контрабанден канал на цигари през Капитан Андреево, който криел и "сериозен риск за внос на тероризъм", но не каза, че са установени опити за това.

Проблемът със спекулата и свръхпечалбата трябва да се реши законодателно. Според него страната ни е черен пазар на европейските банки, лихвите на чиито представителства в България са с 10 пункта по-високи от лихвите в страните, в които се намират банките майки.

Алексей Петров смята, че надежда това да се промени може да бъде президентската институция, която е коректив на изпълнителната власт, а "банките спекуланти и спекулантите банкери отделно, които получават големи печалби, трябва да се разглеждат като хора, опасни за националната сигурност".

Петров предлага огромните ресурси на държавните предприятия в частните банки да се прехвърлят в Българската банка за развитие и тя да кредитира на ниски нива под средноевропейските лихви.

Той предупреди, че малкият и средният бизнес в България се обезкръвяван и през последните две години над 50 на сто от малките и средни фирми са унищожени.

В Силистра Алексей Петров има среща с граждани и представители на бизнеса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase