Снимка: БТА
fallback

"Надявам се за първи път в историята на изборите в България българите да гласуват не "против", а "за", да преценят политиците не по думи, а по техните действия, да вземат за себе си своето мъдро решение", каза в Силистра кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев.

Помолен да коментира свои изявления, че не е политик, а експерт, Плевнелиев се пошегува, че е добре инженерите да стават политици, но обратното е лошо.

Той заяви, че президентът трябва да дефинира дългосрочните приоритети на държавата и да дава възможност те да са в синхрон с регионалните приоритети.

"Задаваме дългосрочно посоката, за да гарантираме стабилност и последователни усилия на много правителства, намираме подходящите модели и президентът спира дотам – той гарантира, че моделът в България работи, че институциите работят в интерес на гражданите и националните приоритети – всичко останало е предмет на изпълнителната власт", обясни Плевнелиев.

Според него няма промяна в отношението на хората преди и след случая в Катуница.

"Българите са мъдри, те знаят, че това е един криминален случай и той не може да бъде по никакъв начин в дневния ред на тази кампания", каза Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

393

Бойчо

преди 12 години

Плевн. явно си представя, че е президент, защото си позволява да ни казва какво иска! Този човек не знае къде се намира, какво иска, какво прави! Какъв президент става от него? Най-става за кукла на конци!

392

1.bg

преди 12 години

След като за 22 години от БГ избягаха 2 000 000 българи ,това няма да стане .Той замисля ли се че близките им само да се разплачат срещу т.нар. политическа класа ,тя в сълзите им ще се удави.Замислят ли се хората които ни управляваха през тези години ,че друг такъв период от историята на страната ни не е имало.Затова призовавам вси4ки здравомислещи да гласуват именно против.Ако искаме да сменим управниците трябва да гласуваме против сегашните.Иначе те сами няма да си отидат никога.

391

докога ще ни мамите

преди 12 години

Само забележете тая статия стой 1 седмица,е защо няма статия за други по неизвестни кандидати,защо все се натякват най великите крадци...Честно да во кажа хора стоя и си мисля за кой да гласувам,лошото е че няма един честен и съвестен човек...Защо са им толкова милиони на тия хора,защо тоя народ трябва да се мачка,докога ще издържим,хората взеха да се трепят за 2лв,реалността е доста лоша..Доста хора живеят в заблуда,хора цял живот ли ще бачкаме за да си платим сметките..

fallback