Снимка: архив, Булфото
fallback

Кандидатът за вицепрезидент на Партия за хората от народа Анелия Делчева била избрана от Павел Чернев чрез социалната мрежа "Facebook".

Откликнаха много хора - едни по-сериозно, други по-несериозно. Госпожа Делчева беше доброволец в щаба, разказа пред bTV кандидатът за президент на партията Чернев.

"Работя като журналист на свобода практика, както и в един езиков център – преподавам немски език. Винаги съм била изключително хуманитарно настроен човек. Когато работех като журналист преди седем години, имах възможност да се срещна с политическия елит. Това ми познанство ме подтикна да приема и поканата да се кандидатирам за вицепрезидент", обясни Делчева.

"Това, което ме притеснява е огромното медийно внимание, което се отделя само на първите трима кандидати в предизборната кампания", заяви Чернев.

Смисълът на подобна кампания е да има говорене и на малките кандидати. Аз лично редовно наблюдавам изборите в Австрия – там има 4-5 парии, но кандидатите за президентските избори са дори над 30, посочи той.

"Един тежък криминален случай като това господстване на Кирил Рашков се превърна в етнически проблем минути след като изригна скандалът. След като вече трети ден имаме протести в цялата страна, ние вече нямаме предизборна кампания. Въпреки че имаме призиви да не се политизира ситуацията, това се прави. Измества се центърът на вниманието от тежестта на решенията на управлението. Защо никой не обръща внимание на скока на парното например", запита се Чернев.

Според него става дума за сценарий. "Изведнъж едни активисти намериха едни документи и ги занесоха на главния прокурор. Изведнъж се оказа, че Кирил Рашков е бил разследван поне от десетина дена. Той трябваше да е задържан още в първите минути на случващото се", заяви още кандидатът за президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

АМБ

преди 12 години

ако този стане президент ще се получи хармония...... т.е. премиер като горила и президент като орангутан,а малките шимпанзета(народа) си скача доволно от клон на клон.че защо да не са доволни,не сам чул маймуни да работят,да плащат сметки и данъци

23

до Рамбо

преди 12 години

На теб ще ти отива този да ти е президент. Еднакво глупави сте!

22

Анонимен

преди 12 години

Достатъчно е да прочета изказването, че проблема е станал етнически, за да съм наясно, че не става! Твърде глупав е за политик. Или нагъл и може би разчита, че слушателите/читателите/ му са глупави?

fallback