Снимка: БТА

Горещите страсти от улицата след случая в Катуница се пренесоха и в парламента. Днес е първото заседание от началото на седмицата за народните представители.

Левицата поиска изслушване в парламента на вътрешния министър Цветан Цветанов. Сините пък настояха за анкетна комисия, която да разследва случая с действията на полицията в Катуница.

Предложението на левицата беше подложено на гласуване, но залата го отхвърли. И при прегласуването, по настояване на левицата, искането за изслушването на Цветанов пак беше отхвърлено.

В началото на заседанието лидерът на „Атака” Волен Сидеров получи предупреждение от председателя на парламента Цецка Цачева, че ще бъде отстранен от залата.

Сидеров поиска думата още преди регистрацията на депутатите. После предложи да се почете с едноминутно мълчание паметта на убития Ангел Петров от Катуница, „убит от една циганска банда”.

Цецка Цачева не го подложи на гласуване с аргумента, че не следва от всеки един трагичен случай да се прави политика. „Да превръщаме парламента в тенденциите, които не са изразител на държавата”, обясни Цачева.

В парламента има засилено присъствие на привърженици на „Атака”, които тази сутрин бяха допуснати в Народното събрание.

Очаквайте подробности!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase