Снимка: БТА
fallback

Премиерът Бойко Борисов е поискал справка за това как в Европа се търси и добива шистов газ.

До 28 септември Министерството на околната среда и водите и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма трябва да изготвят доклада, съобщи министърът на околната среда и водите Нона Караджова след заседанието на кабинета.

Тя увери, че МОСВ не може да даде никакво разрешение за търсене и проучване на шистов газ, без да получи конкретни проекти от кандидат-инвеститорите.

„Досега такива планове в МОСВ няма и затова не може да се произнесем по процедурата“, добави тя.

Oще по темата
Караджова каза още, че не знае кога компанията "Шеврон", която получи петгодишно разрешение от МС, ще внесе в министерството работен проект за търсене на шистов газ. По думите й това може да стане и след няколко години.

Скандалът за шистовия газ избухна в Добрич, когато премиерът заяви пред протестиращите, че ще „подпише на инат“.

Ден по-късно обаче се изметна и каза, че не би подписал на инат. Премиерът се ядосал, защото протестиращите срещу шистовия газ преди 4-5 дни били на среща в Министерския съвет, за да се запознаят всички с проблема.

„Ако има един процент риск, няма да го пуснем”, коментирал тогава Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

168

zvezdna123@abv.bg

преди 12 години

...умишлено и целенасочено вреди на българския народ чрез неадекватните си управленски решения то не можем да говорим само за некадърност,а за наглост и безкруполност от най-високо ниво. Днес Караджова ни лъже,че те трябвало да знаят какво има под земята в името на бъдещето на нашите деца.Ние казваме,че в никакъв случай не бива да се рови в тази тема точно в името на бъдещето на всички ни,защото ако не спрем с тази алчност до умопомраченост скоро ще водим война за чиста вода.

167

zvezdna123@abv.bg

преди 12 години

Борисов казва,че ако имало дори 1 % риск ще спре проучванията и добива. Това означава,че Борисов заедно с цялото правителство са некадърни и некомпетентни тъй като в света е доказано ,че не 1,а на 100% има щети и замърсяване на околната среда и подпочвената вода. В качеството си на колониално правителство те просто изпълняват безумната програма на САЩ,които от много години се намират във фаза на свръх некомпетентност. И тъй като така нареченото "наше" правителство знае ,че ....

166

не забравяйте!!!

преди 12 години

По същия небрежен начин преди година герберите се опитаха да разрешат ГМО. Сега и за газа същата история. Като се вдигна вой да Бога - амии то ние ще помислиме... Нещастници! Анатема!

fallback