Искам и у нас хората да си вадят документ за четвърт час, каза Трайков. Снимка: архив, БТА
fallback

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков си извади грузинска лична карта за 15 минути. Толкова време му отне цялата процедура по издаване на документа за самоличност в Батуми – от снимката на място до електронно попълване на формуляра и снемането на подпис.

В рамките на официалната си визита в Грузия Трайков посети Административната палата (административно обслужване на едно гише) към грузинското министерство на правосъдието.

„Това е висок стандарт на обслужване и чудесна антикорупционна мярка. Това, което видях тук, показва какво означава електронното правителство за хората. Искам и хората в България да могат да си извадят документ за самоличност за четвърт час", коментира министърът.

Приблизително това е срокът, в който всеки грузинец или чужденец може да регистрира фирма, да получи акт за раждане, свидетелство за брак, шофьорска книжка, както и всеки друг акт по гражданско състояние.

Трайков е на работно посещение в Батуми и Тбилиси, където води българска бизнес делегация. В нея влизат представители на 20 компании в секторите транспорт, строителство, логистика, техническа промишленост, енергетика и др.

Трайков и министърът на финансите на Грузия Димитри Гвиндадзе откриха двустранен бизнес форум и представиха възможностите за инвестиции и увеличаване на стокообмена и търговията между двете страни. 

Програмата на посещението включва още работни срещи с министъра на финансите Гвиндадзе, първия заместник-министър на икономиката и устойчивото развитие Арчил Кекелия, с първия заместник-министър на енергетиката и природните ресурси Мариан Валиашвили, както и с директорите на нефто-газовия терминал в Супса Шалва Цкатадзе и на пристанище Поти Джоузеф Кроули.

По-късно Трайков ще посети нефто-газовия терминал на пристанище Батуми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

1

преди 12 години

всичките министри на герб да си изкарат лични карти,само на министър дянков няма да му издадат,понеже беше пратен там от световната банка да ги изкара от кризата ,а те го изгониха със сопи от Грузия,след това дойде и нас да оправя но виждате как ни оправи,от както е станал министър все излизаме от кризата.

52

traba

преди 12 години

Аз пък не искам да имам никакви лични документи! Не искам да виждам и чувам за МВР (дори и в музей)!

51

Чукундур

преди 12 години

Като чуя Грузия и се сещам за Сталин.Предпочитам грузинския коняк пред личната им карта.

fallback