Снимка: БТА

Георги Първанов опроверга твърденията, че издръжката на президентската институция излиза солено на български данъкоплатец.

"В момента президентският бюджет е 4 100 000 лв. и е по-малък от този, с който Петър Стоянов е разполагал преди 10 години, а именно - 4 300 000 лв.", посочи снощи Първанов във Велико Търново, където представи книгата си "Отчетът на президента".

Още по темата

Държавният глава направи и сравнение с бюджета на парламента, който през 2001 г. е бил 12 млн. лв., а сега - 53 млн. лв.

Над два часа Първанов коментира актуални теми и проблеми, свързани с управлението на страната и президентската институция.

По неговите думи трябва да бъдат оценени по достойнство заслугите за всеки, който е живял с мисълта за България, независимо от това дали е последовател на лявата или дясната политика.

"Завещавам на моя наследник и представената от мен във Велико Търново идея за създаването в старата столица на "Пантеон на българските държавници", която в рамките на мандата не получи развитие", каза Георги Първанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase