Думите на Цветанов били сглобени и използави за скандал. Снимка: БТА
fallback

Синьо-червените се възползват от добрината на Росен Плевнелиев и се опитват да си правят политика на негов гръб.

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия относно казуса с искания от Плевнелиев подкуп от трима общинари с цел да бъде финализирана сделка за Бизнес парка.

Скандалът тръгна от изказване на МВР шефа Цветан Цветанов в края на миналата седмица в Пловдив.

“Не знам за какъв скандал говорите и не искам да им влизам в темата”, отсече Борисов. Той добави, че вече е разговарял с Росен Плевнелиев по въпроса.

"Плевнелиев ми каза това, което е казал 2007 година, а именно, че са му правени подобни намеци на такава тема", обясни Борисов и добави: На него никой директно не му е искал подкуп”.

На въпрос дали Цветан Цветанов е направил гаф с това изявление, премиерът заяви, че "когато човек участва на семинар и говори с часове, винаги може негови думи да бъдат сглобени и след това да бъдат използвани за скандал".

Министър-председателят отрече един от тези трима, които са искали подкупите, след това да е бил предлаган за зам.-министър на Росен Плевнелиев.

Oще по темата
"Всеки коментар по тази тема означава да се вкарам в играта на БСП и да започнем да говорим за избори. Аз няма да го направя поради тази причина", заяви Борисов.

“Ако не бях премиер, щях да кажа не трима, а десетима брокери. Тези общински съветници, за които знам, не са в нашата партия“, увери премиерът.

Разликата между мен и Плевнелиев е, че аз съм полицай, направихме с прокуратурата всички необходими действия, по някои от тях вече има присъди, обясни Борисов, визирайки дейаствията си, когато е станал кмет на София.

За този случай не сме, защото няма как да дадеш данни, ако някой чрез адвокати, близки е намекнал, че би могъл да оправи сделката. Плевнелиев не е полицай, няма такова мислене, обясни Борисов.

Попитан той какво би направил, ако при него дойдат да искат подкуп, Борисов заяви: “При мен не могат да започнат и приказка на подобна тема“. “Ако съм бил аз, аз имам полицейско мислене, с белязани пари да сме ги хванали“, сигурен е Борисов. 

Той не пожела да коментира повече темата и се върна във времето, когато беше кмет на София, като припомни какво е свършил тогава, какви грешки е поправял и колко фирми е дал на прокурор заради нередности.

Вчера кандидатът за президент на ГЕРБ в специално изявление пред медиите заяви, че не е имал среща с никакви брокери - „ни един, ни два, нито трима“.

„Лично на мен подкуп не ми е искан. Самите вие знаете, че подкуп не се иска директно, а с много завоалирани намеци", заяви Плевнелиев. По-късно беше разпространено и интервю на бившия строителен министър от 2007 г. пред в. „Банкер“, в което той разказва как са му правени намеци за подкуп.

По-късно стана ясно, че премиерът Бойко Борисов защити кандидата си за президент Росен Плевнелиев, използвайки ефира на общо три телевизии с включване по телефона в сутрешните блокове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

649

министър от кабинета

преди 12 години

Точно така Боко.Давай,смачкай ги.Ние сме с тебе.Кво, им даваш обянения.Изпрати ги в Белене,там в гьола.

648

Анонимен

преди 12 години

Полициаят Бойко Борисов, май се опитва да "замаже" случая.

647

ves666

преди 12 години

kato gi gledam tia dvamata edinia mi prilicha na lajec izmamnik hitra podla natyra vinagi moje da ostavi neshto nastrani kato kompromat za da specheli za nego si estestvenno ,drygia leko glypovat chesten chovek koito ako my spechelish doverieto moje da my se kachish na glavata,samo da ne my stavash kafa inache shte se otarve ot tebe .

fallback