Снимка: архив Булфото
fallback

"Откакто аз съм министър, не е купуван нито един автомобил в администрацията на министерството", обяви в ефира на Нова телевизия Мирослав Найденов.

Така той опроверга публикация за закупуването на луксозни джипове за 4 млн. лева от администрацията на министерството му.

Найденов обясни, че от 2009 година от Агенцията по храните е купен един-единствен автомобил.

"Това е тази „Тойота Ландкрузър”. Имаше епидемия от шап и тогава ЕК отпусна средства в размер на около 4,1 млн.- средства, които да отидат за оборудване, транспорт, за дезинфекция, машини", поясни министърът.

Той все пак призна, че през 2008 г. са купувани високопроходими автомобили, които са оборудвани като противопожарни автомобили за нуждите на Агенцията по горите за 4 млн. лв.

Тази сделка е от 2008 г., натърти министърът, т.е. периодът преди встъпването в длъжност на правителството на ГЕРБ.

"Статията е тенденциозна и е направена с цел да провокира общественото мнение. Тя не отговаря на истината”, категоричен бе Мирослав Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

georgi

преди 12 години

Само така, всеки министър, депутат, шев на комисия, кмет и др. с луксозно возило. Нашата богата държава трябва да мисли и за управниците си. При толкова малко държавни и др. бюджетни инстанции, нищо не пречи на богатата ни татковина, да се возят на най - скъпите возила знаийни и незнайни нейни ръководители и бкагодетели.....

80

лъвица

преди 12 години

Ако ловното лоби каже ще купи всичко, че те нали махнаха Г.Костов.....ловното лоби са: Дачев, Радославов, Емил Димитров, Н.Нинов и т.н.

79

Анонимен

преди 12 години

Еми вие какво искате да купи бе, как ще се качва в планините. Естествено,че ще купи Тойота Ланд Крюзер. поне разбира от коли човека.

fallback