Снимка: БТА

Новоизбраният министър на регионалното развитите Лиляна Павлова обеща да запази приемствеността и да засили още повече скоростта по осъществяването на приоритетите.

"Работим експертно, за да надскочим високата летва, която Росен Плевнелиев постави", каза новият строителен министър, след като положи клетва пред НС.

Павлова вече била подала своите предложения за зам.-министър, който трябва да заеме освободения от нея пост в регионалното ведомство.

"Факт е, че в министерството няма да има дестабилизация, нито на политическото ръководство, нито в работата, защото за мен е изключително важно да дам спокойствие и стабилност на служителите. Работата продължава", увери министър Павлова и подчерта, че основен приоритет продължават да бъдат магистралите.

Вторият й приоритет ще бъде довършването на ОП "Регионално развитие", както и започването на програмата за енергийна ефективност на жилищните сгради.

Като много важен приоритет за министерството Павлова посочи и предотвратяването на незаконното строителство в цялата страна.

Още по темата

Тя подчерта, че не може да се говори за опасност от загуба на финансиране с европейски средства за заложените приоритетни проекти.

"Смятам, че не можем да говорим за опасност за европари, защото в този програмен период имаме над 1 млрд. за пътна инфраструктура - приоритетната инфраструктура - магистрали и пътища първи клас, и те са налични. Опасност да ги загубим няма", уверена е Павлова.

Тя заяви, че за следващия програмен период на ЕС, МРРБ ще преговаря за увеличение на бюджетния ресурс.

"Дебатът тепърва започва и ние ще преговаряме за своите позиции. Именно сега е моментът да изградим дългосрочна програма с ясни приоритети за мащабните инфраструктурни проекти. Трябва да спрем да работим на парче, а с конкретика", категорична е Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase