Церемония по официалното изпращане на българските полицаи. Академия на МВР. Снимка: БТА
fallback

Главният секретар на МВР Калин Георгиев приветства 24 полицаи, които заминават за мисията на ЕС в Косово (EULEX). Сред тях има и две жени.

Служителите са първите, които няма да излизат в неплатен отпуск, докато са зад граница, и освен месечната си заплата ще получават и възнаграждение за участието си в EULEX.

„Освен полицаи ще бъдете и дипломати – ще налагате политика на мир и разбирателство”, обърна се към тях Калин Георгиев.

Преди да бъдат избрани за мисията, те са преминали допълнително обучение като езикова, психическа и физическа подготовка.

Полицаите ще следят за опазване на обществения ред, ще охраняват границите, ще разузнават и ще правят анализи, ще участват в противодействието на икономическата и тежката организирана престъпност.

„Пътят ви няма да е лек, но бидейки представители на България, ще натрупате много опит, който се надявам да развиете успешно”, каза той и им връчи българския флаг.

На място в Косово вече има 13 служители, до края на месеца ще заминат още 4. Така българското участие в мисията ще наброява общо 41 полицаи. Те са с едногодишен мандат, който може да бъде увеличен до 3 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

xxxxx

преди 12 години

izvinqvam se mnogo no ste tolkova jalki sa6testav nqkoi hora 4e nqma pove4e na kade kak moje da govorite taka za va6ite sanarodnici ne mislite li 4e tezi hora tyk sa ostavili jeni semeistav i bebeta ednata ot tqh sam az kak ne vi e sram

10

star

преди 12 години

Където ги пращаш там да ги чакаш!*** нещастен!

9

ХХХ

преди 12 години

Не им мисля лошото но дано се върнат живи и здрави от мисията.Косоварите са истински *** там се убиват хора всеки ден по всякакъв начин (с хладно или огнестрелно оръжие) , режат се глави или се прострелват.Всяка сутрин по улиците е обичайно да се намират трупове.Ако имат и най-малка представа какви психопати ги очакват там въпросните полисмени едва ли биха тръгнали на подобна самоубийствена мисия.

fallback