Снимка: Булфото
fallback

Премиерът Бойко Борисов иска да подражава на управлението на Тодор Живков. Това заяви при откриването на есенната сесия на 41-вото НС съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров.

„Областният управител на София-област е в инициативния комитет за честване на 100-годишнината на Тодор Живков. Това е прекият представител на премиера Бойко Борисов и щом се включва в този комитет, явно означава, че управлението, на което ГЕРБ подражава, е управлението на Тодор Живков“, аргументира се синият лидер и добави, че това е тежко падение за партия, която се определя като демократична.

Мартин Димитров призова ГЕРБ да спрат с манипулирането на местните избори на редица места в страната. Като примери лидерът на СДС даде регистрирането на две Сини коалиции във Варна и на Коалиция за Зеленогорски в Плевен без съгласието на кмета Найден Зеленогорски.

Сините се заканиха да направят експеримент и за следващите парламентарни избори – без знанието на Бойко Борисов да се опитат да регистрират коалиция "За Бойко Борисов".

„Всеки, който е тръгнал да търси служебна победа на избори е получил точно обратното – служебна загуба, отсече Мартин Димитров.

Синята коалиция предложи парламентът спешно да изработи нова антикризисна програма с акцент подпомагането на малкия и средния бизнес.

В момента има верижни фалити и държавата се превръща в причина за тях заради неплащане към бизнеса, ако това не се промени, безработицата ще става все по-голяма, предупреди лидерът на СДС.

Oще по темата
Приоритет за Синята коалиция през този сезон ще е и изработването на бюджета за следващата година. Той трябва да е балансиран, за да гарантира на българските граждани стабилност и възможност да се развиват.

Димитров посочи, че не трябва да се допуска актуализация на тазгодишния бюджет, защото това ще означава провал на бюджетната политика, раздути разходи около изборите и бюджет извън контрол.

Сините се ангажираха и с разработването на антимонополно законодателство, което да постави на мястото им фирмите с господстващо положение в България.

Справянето с битовата престъпност също трябва да е акцент на политиката на всички партии в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

103

анонимен

преди 13 години

Няма как да сипе негативизъм ,то кой ще му вярва

102

симчо

преди 13 години

Този става от смешен - жалък, в опитите си да сипе негативизъм по ГЕРБ!

101

сис

преди 13 години

хахх тоя обаче продалжава с тъпотиите си, хем вижда, че не му се обръща внимание, хем продължава да говори глупости, дига кокалите на мъртвите тц тц тц

fallback