Касим Дал и Мария Капон. Снимка: БТА
fallback

ЕНП на Мария Капон и хората на отцепилия се от ДПС Касим Дал ще се явят заедно на изборите наесен. Това обявиха самите те пред bTV, като посочиха, че партньорството им е дългосрочно.

Двамата стартират дългосрочен проект, който нямало да спира на предстоящите президентски и местни избори.

Самият Дал заяви, че взаимното доверие и общите принципи са били основата за партньорството с ЕНП.

Мария Капон пък изтъкна, че заедно с Касим Дал е работила по Закона за досиетата и оттогава датира успешното им сътрудничество.

Тя заяви, че ЕНП ще се опита да има листи във всички общини на изборите, като на места ще подкрепят независим кандидати или такива от център-дясното пространство.

И Капон, и Дал казаха, че биха подкрепили дори и кандидат на ДПС, като дадоха да пример Хасан Адемов, чиято кандидатура се спряга за Разград.    

ЕНП е регистрирала и участието си в президентските избори със свой кандидат, но за момента все още не е ясна конкретната кандидатура, уточни Капон.

"Най-важното е да направим така, че да няма етническо гласуване, във вида, в който някои партии го използват за "патерица", за да могат след това да търгуват "зад пердето". На базата на омразата и на низките страсти се получава разделение на обществото. Ние искаме да покажем, че можем да бъдем обединени", коментира лидерът на ЕНП.

Касим Дал добави, че местните избори ще бъдат първото голямо изпитание, но работата на партията ще продължи и занапред, като най-важен ще бъде парламентарният вот.

Според Дал партията има претенции и възможности да бъде и управляваща. Той отрече твърденията, че гравитира около ГЕРБ, и обясни подкрепата си за правителството при последния вот на недоверие, определяйки като "цинизъм" факта, че той бе поискан от Ахмед Доган.

"Опозицията винаги трябва да е конструктивна. Когато държавата си върши работата, не очаквайте от нас да бъдем "просто опозиция". Когато обаче управлението не си върши работата, ще има най-сериозната критика от наша страна", добави от своя страна Мария Капон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Анонимен

преди 12 години

TOW KASIM MI PRILI4A NA NEREZ!

76

lady gaga

преди 12 години

САМО ДПС И НИКОЯ ДРУГА ПАРТИЯ..!!!!

75

DO 1

преди 12 години

EWALA BE PI4

fallback