Снимка: БТА
fallback

"България е остров на стабилност", отчете финансовият министър Симеон Дянков при посещението си в Ямбол.

"В много европейски страни има сериозна криза, вземете Италия, Испания, Белгия. А при нас на макрониво има стабилност“, подчерта вицепремиерът.

По думите му тази стабилност е предпоставка за увеличаване доходите на гражданите. „Започнахме поетапно процеса. От 1 септември вдигаме вдовишките пенсии, минималната заплата се повишава с 13,5% и ще продължим през следващите години“, заяви още Дянков.

Вицеприемиерът категорично опроверга твърденията, че държавата е загубила от сагата с "Лукойл", а петролната фирма е спечелила. Според него от ситуацията печеливши са всички.

"От случая всички са печелещи – държавата, защото показа, че трябва да се изпълняват законите; печели и целият бранш, след като стана ясно, че и най-големите фирми вече ще си плащат данъците, тъй като законът е за всички“, допълни още финансовият министър.

Лансираната идея за намаляване на данъците, ако бъдат плащани по банков път, не е чужда на финансовия министър, стана ясно още в Ямбол.

Симеон Дянков подчерта, че идеята доразвива практиката за 5% отстъпка от размера на дължимите налози при изплащане в съкратени срокове, и допълни, че през последните 2 години освен гражданите и много фирми се възползват от тази възможност.

Според Дянков не е изключено идеята за намаляване на данъка, плащан по банков път, да бъде приложена още през следващата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

543

do DQNKOV

преди 12 години

JIVQLI CME PO-DOBRE,no OTKAKTO TI CI MINICTAR JIVEEM ZLE,ETO ZA6TO NE E LOGI4NO DA CI MINICTAR,A DA NE CI V 4AC ,4E BG i NIE-4ECTNITE BALGARI NE TE ICKAME ZA MINICTAR,ZA6TOTO CI LO6 FINANCOV MINICTAR I MNOGO LAJE6.LAJA E,4E BG E OCTROV NA CTABILNOCT.DARTA LAJA I MaKAR,4E CI NA CREDNA VAZRACT TAZI TVOQ KONCTATAZIQ GOVORI ZA LAJA.DARTA LAJA.

542

Стареца

преди 12 години

Да 540:А къде е "Жестокостта ми си сломи" пак на Славейков - антипод на това, което цитираш. Май по-лесно е да преповтаряте едно и също като обиждате българите, без да сте чели достатъчно. Това не е случайно.

541

Демон

преди 12 години

Тоя е луд за връзване. В момента съм на почивка в Италия. Криза тук има само в празната глава на Дянков. Магазините са пълни, цените ниски, народа пазарува като луд. Навсякъде се строят пътища и магистрали. Автопарка е чисто нов от лъскави тенекета. Дай Боже и у нас такава "КРИЗА", АМА НЯМА!!!

fallback