Снимка: Булфото
fallback

Най-питащата парламентарна група от началото на мандата на 41-вото НС е Коалиция за България. Червените депутати са задали 948 въпроса към министрите. На второ място се нарежда Синята коалиция – с 494 въпроса, след тях са „Атака“. 

На четвърто място по активност се нарежда групата на управляващите, които са препитвали министрите с 98 въпроса. След тях са ДПС и независимите.

Най-питащите депутати пък са сините Иван Иванов, Ваньо Шарков и Лъчезар Тошев. Сред активните са червените остриета Корнелия Нинова и Мая Манолова, както и лидерът на РЗС Яне Янев.

На най-много въпроси и питания са отговорили строителният министър Росен Плевнелиев – 241, министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов – 213, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков – 197, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков – 185.

След тях се нареждат МВР шефът Цветан Цветанов, министрите Стефан Константинов, Нона Караджова и Тотю Младенов.

Премиерът Бойко Борисов е отговорил само на 49 въпроса, като след него се нареждат министрите Аню Ангелов, Николай Младенов и Томислав Дончев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

ахрида

преди 12 години

да питат ,и има защо...20-т години крадоха без да питат,трябва да минат през психиатрия,защото все питат...колко...стига,баста...до гуша ни доийде от тези безочливи навлеци..

45

Анонимен

преди 12 години

Ще питат та,акъла на цялата им групировка не им стига да си сварят едно яице

44

бкп

преди 12 години

ДРУГАРИ,БСП ОТДАВНА НЯМА НИЩО ОБЩО СЪС СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ИДЕЯ,ВГЛЕДАЙТЕ СЕ В ТЕХНИТЕ ЛИЦА И ЩЕ ВИДИТЕ КАКВА ПРОПАСТ ГИ ДЕЛИ ОТ НАРОДА,ТАМ ЩЕ РАЗПОЗНАЕТЕ НАЙ ГОЛЕМИТЕ ОЛИГАРСИ,КАПИТАЛИСТИ,ГРАБИТЕЛИ И ЕКСПОАТАТОРИ НА НАРОДА НИ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ ИМ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА СЕ ГАВРЯТ С ВАС

fallback