Снимка: Булфото
fallback

"Бях поканен като надпартиен експерт в правителството. Работя много, постигам конкретни резултати, затова и рейтингът ми е висок.

Премиерът е дал конкретна дата за обявяване на президентската кандидатура. Ако съм кандидатът за президент на ГЕРБ, първи ще изляза и ще кажа това", коментира пред bTV строителният министър Росен Плевнелиев.

"Съмнявам се, че тези политици, които са царе на политическите лупинги, определено се фокусират върху мен като потенциален кандидат, за да подготвят десетки компромати срещу мен", призна той.

"Нямам конкретна информация да се води или подготвя компроматна война срещу мен. Длъжен съм обаче да съобщя, че аз като човек, дълбоко коректен в душата си, прозрачен в това, което прави и постига, съм възмутен от подобен подход", заяви министърът.

"Премиерът нямаше как да го каже по-ясно – категорично решение за президентската кандидатура не е взето. Дотогава всички потенциални кандидати би следвало да си вършат работата", допълни Плевнелиев.

По отношение на информацията, че магистрала "Марица" се руши, министърът на регионалното развитие обясни, че това е пресилено, но все пак призна, че има дефекти.

"Пътната агенция е информирана и това ще е за сметка на изпълнението. Нещата са ясни – има ли дефект, има пет години гаранция и изпълнителят трябва да поправи дефектите", категорично заяви той.

"Министрите не полагат бетон, те дават пълен картбланш на хората, които знаят как да направят това", обясни Росен Плевнелиев.

Министърът обеща, че до 2 август ще започне строителството на всички магистрали, които правителството е обещало да бъдат построени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

123

Анонимен

преди 12 години

За човека с фалцета ли ще гласувате, ваща мама фашистка, комунистите не ви избиха 44 та година!

122

Распутин

преди 12 години

Плевнелиев-Президент?В никакъв случай!По-добре Борисов,Плевнелиев-НЕ!Той има работа да върши-там е ПЕРФЕКТЕН!МРЪСНАТА КОМУНОИДНА *** за 20 г. не можа да извади и 1 човек от ранга на Росен.А какво да кажем за Дянков-опората и гаранцията за стабилност на ПРАВИТЕЛСТВОТО.Следващия мандат Дянков-Премиер,а Боко - ПРЕЗИДЕНТ! И да живее България, шансовете ни се увеличават!

121

rumen221

преди 12 години

Плевнелиев,Кой е Президент, наистина няма значение, но това не ви помага, защото със свръхлиберализма си Дянков бездейства и все повече прилича на Прасе което се ослушва в тиквите. - Облагане само на депутатските безотчетни пари не стига, защото в България ИМА ПАРИ ЗА НОРМАЛНИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИЙ, и за форсирано развитие на икономиката, без да се застрашава макрофинансовата стабилност? Много е просто... От свръхлиберален, ТРЯБВА ВЕДНАГА да преминем на демократичен икономически модел:1. Производителността ни е 27%, а заплатите 17% от средноевропейските2. Брутния национален продукт е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските3. Събраният Данък печалба за миналата година е 2.2 милиарда..., значи декларираната печалбата е 22 милиарда... (а истинската е по-голяма, около 35 милиарда). Целият бюджет на държавата е 24 милиарда...!!! Следователно..., печалбите от ТРУД у нас, са фантастично високи, дори за представите на Американците, които междувременно на 2-ри август ФАЛИРАТ За да излезем от Американската криза с НОВИЯ БЮДЖЕТ ТРЯБВА:1. За инвестираната в България част от печалба данъка ДА СЕ НАМАЛИ на 5%...(за миналата година са реинвестирани само - 2 милиарда...)!2. За останалата печалба данък печалба ТРЯБВА да е 37.5% (колкото са удръжките и от работна заплата) и да се удържа при източника, а не зад граница - тогава в бюджета от тяхното инвестиране ще влизат поне още 10 милиарда, които сега се изнасят зад граница от честните частници!!!Защо да се увеличи точно данъка върху печалбата ли...? Защото неинвестираната печалба е ЛИЧЕН ДОХОД и трябва да се облага както и доходите и осигуровките на всички българи, а отделно от това, съгласно Чл.60 от Конституцията ни, таваните за облагане и осигуряване са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!!!Печалбата ТРЯБВА да се облага като личен доход и защото тя е направена за сметка на СЪЩОТО ТОВА общество, от позицията на ИКОНОМИЧЕСКИ ПО-СИЛНИЯ!!!

fallback