Снимка: БТА
fallback

Не сме се отказали от удължаване на пистата на Авиобаза Безмер, заяви министърът на отбраната Аню Ангелов при посещението си в Ямбол.

“Неизпълнението на бюджета на НАТО отложи строителството, но това не е най-големият проблем”, подчерта той.

Според Ангелов сериозният въпрос е изтичането в края на 2012 на ресурса на самолетите Су-25, които са на въоръжение в авиобазата.

Ако не бъде взето решение от МС и одобрено от парламента за придобиване на нов тип многоцелеви изтребител, Авиобаза Безмер ще остане пункт за предно базиране на Граф Игнатиево.

Освен това ще се ползва като основна база на армията на САЩ за карго и транспортни средства и база за вертолетите на МВР, извършващи наблюдение на границата ни, подчерта министър Ангелов.

Той посочи още, че се работи по решаване на наболелия през последните месец-два въпрос, свързан с кражбата на кабели, обслужвали през годините армията.

До края на 2011 г., след прибиране на земеделската реколта, ще бъдат предприети и конкретни действия за изтегляне на ненужните свръзки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 12 години

От селски *** начело на армията кво може да се очаква - простотии. Де е щурмови самолет де е многоцелеви изтребител само Аню си знае у тиквата. Едното няма нищо общо с другото. Ако немаше значение нямаше да имат различни определения бе Анче...И с кви милиони ше "придобиеш" "новия" тип изтребител и що е "нов тип". Щото нема да е руски а неква западна щайга 3-та ръка нали Анчице ? Глей да не ти пробутат некой от първата световна къфто си експерт...

30

rock-n-rollah

преди 12 години

Аньо, ходи си от тоя пост, че ше е-еш м***йата на ВВС-то с твоите некадърни продажни простотии

29

aaa

преди 12 години

Освен това ще се ползва като основна база на армията на САЩ за карго и транспортни средства. ?????????????????????????? nashata darzhava kak se kazva????kvo stava e,aaaaa she se izpolzva,za da budat bombandirani drugi darzhavi!!!ave nqmam dumi,nie uvolnihme nashite voenni,horata ostanaha bez rabota,za da mogat tiq da polzvat pistata i bazata!!a takaaaaa dokade q dokarahmeeeee!!!prodalzhavame da se prodavame sas vseki izminal den!!!a pak naroda ot den na den vse pove4e strada!!!bezsramnici!!!

fallback