Премиерът Бойко Борисов и президентът на "Лукойл" Вагит Алекперов откриват нови инсталации на рафинерията. Бургас, 13.05.2010 г. Снимка: Булфото
fallback

"Лукойл Нефтохим" може да остане без лиценз за производство за данъчен склад, ако не изпълни изискването да върже измервателните си уреди със системата на митниците, заяви шефът на Митниците Ваньо Танов.

Той щял да вземе решение, след като се запознае с резултатите на проверка, която тече в момента в рафинерията.

Повод за одита в "Лукойл“ стана информацията, че в рафинерията не са монтирани задължителните измервателни уреди, които да отчитат точните количества горива, пуснати на пазара.

В момента се проверява има ли нередности при износа на горива и дали част от тях не се връщат обратно в страната, уточни Танов и добави, че от началото на годината компанията е отчела 50% ръст на експорта.

Oще по темата

Решаващият доклад ще бъде готов следващата седмица, заяви и финансовият министър Симеон Дянков и потвърди, че лицензът на "Лукойл Нефтохим" ще бъде отнет, ако не се изпълняват изискванията по закона за акцизите и данъчните складове.

Според вицепремиера, дори това да се случи, в страната няма да настъпи криза за горива.

Дянков коментира темата в Националния координационен център в Агенция "Митници”, където се запозна с възможностите на системата да проследява изнасяните и внасяните количества горива от страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

141

Снимка

преди 12 години

На снимката - най вдясно - Андронов, после Алекперов, после знаете до втръсване, после в дъното със събрани ръце - Желтаков- по охрана та и него поне от две години го няма.Постоянното лице е средният, приятелят на В.Зл.Представленията са за невежите.

140

Възрастна жена

преди 12 години

Прочетох внимателно писаното тук като коментари и си направих извод - пишат неграмотни, далеч от нещата хора.Задавам въпрос - на кого е Лукойл - Нефтохим?Кой може да се меси в частната политика на един комбинат - не е само рафинерия, простаци!На кого подари Костов Завода? Защо? До кога? Защо има Лукойл-България?Нефтохим даваше преди приватизацията 50 % от бюджета на държавата! Знам!

139

Демон

преди 12 години

Аман от тъпотии. Всички знаем, че Лукойл и най-големия контрабандист на горива у нас. Всички знаем, че Вальо Златев и Боко Тиквата са дупе и ***. Всички знаем, че ако Боко реши да вземе лиценза на Лукойл, веднага ще му вземат главата.Нищо няма да се случи. Не знам само що ни занимавате с глупости!!!

fallback