fallback

ГЕРБ за пореден път обвини червения депутат Меглена Плугчиева в популизъм и в лъжа.

Повод за острата реакция са твърденията на Плугчиева, че е получила сигнали от майки докторанти в София и Русе, на които не им се изплащали парите, които им се полагат за учещи родители.

Българското правителство е плащало и ще плаща еднократната помощ за майчинство за докторантите с дете, категоричен е финансовият министър Симеон Дянков, който обвини Плугчиева в популизъм.
 

Заместник-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова заяви, че няма нужда от промени в Закона за семейните помощи за деца, където се дава еднократна помощ от 2888 лв. на майките студентки.

Тъй като този закон е влязъл в сила 2006 г., имало е години наред, в които на майките докторанти не са се плащали тези пари. Имаме указателно писмо към всички наши дирекции в страната да се плаща на докторантите, каза тя.

Симеонова съобщи, че тази година 11 майки са получили еднократната помощ.

"За пръв път правителството на ГЕРБ, откакто е на власт, плаща на майките студентки и на докторантите", категоричен е и Пламен Нунев от ГЕРБ и се разгневи на Плугчиева.

„Лъже, както излъга за досиетата и за въпросниците, които се правят в Русе. Всички вчера видяхте в пресата изявленията на политолога, който съвсем ясно и категорично каза, че това действително не е истина.

Oще по темата

Един въпросник, който е на Московския държавен университет – въпросник, публикуван през 1990 г. сега се опитва да се вмени в действия, които се вършат от ГЕРБ. На практика стана ясно, че това не е вярно и някой се хвана на въдицата - Плугчиева”, заяви Нунев.

Според него, "който не може да ражда идеи, ражда компромати". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

манчо

преди 12 години

...ГЕРБ за пореден път обвини червения депутат Меглена Плугчиева в популизъм и в лъжа.'' ми неса излъгали така е

76

Александра

преди 12 години

Toва с въпросниците беше наистина много груба лъжа.Толкова са ми противни подобен род компромати, че ме отвращават от политиката.Видя се че ГЕРБ за никого не са пускали такива компромати от въпросниците, помия по ГЕРБ обаче се лее всеки ден.Нищо чудно тези въпросници да ги правят в БСП, като как знаят кой от ГЕРБ какви апартаменти и коли има....

75

Марин

преди 12 години

Тази жена, се опитва за пореден път да омаскари ГЕРБ с лъжи. Хората са изключително подготвени професионалисти и няма как да допуснат нещата в които тя ги обвинява!

fallback