Снимка: Булфото
fallback

Новосформираното ОДС и СДС ще се явят заедно на президентските избори наесен.

Формацията на Софиянски обяви, че застава зад синия кандидат Румен Христов за държавен глава.

По покана на СДС днес на „Раковски” 134 се проведе среща между кандидата на Синята коалиция за президент, шефа на предизборния щаб Борис Марков и съпредседателите на ОДС Евгений Бакърджиев, Любен Дилов и председателят на Координационния съвет Иво Цанев.

На срещата бе потвърдено желанието на двете формации за общо явяване на президентските избори, скрепено с политическо споразумение за обща регистрация, съобщиха от ОДС.

Преговарящите са излъчили работна група, която ще изготви споразумението.

В него ще бъде посочено, че отговорността и правото за избор на кандидат за вицепрезидент се полага на кандидата за президент Румен Христов.

Oще по темата

Вчера ОДС пък договори общо участие с ДПС в някои общини на местните избори.

Софиянски бе издигнат официално от ОДС за кмет на София в началото на юни.

Девет партии и сдружения застанаха зад кандидатурата му – ССД, Българският съюз "Радикали“ на Евгений Бакърджиев, Движение "Гергьовден“ начело с Любен Дилов-син, Демократическата партия на Александър Праматарски, БЗНС "Никола Петков“, клуб "Сенатор“, Българска нова демокрация и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Зеленият стършел

преди 12 години

Боко за бенефис.... хахах стига е човек не ме разсмивай!!!

51

гласоподавател

преди 12 години

оствава един светъл ден командира да се пенсионира и синьото може да се върне на мода, ако пък вземе та катурне наистина боко за бенефис, ехх, мечтии

50

Демократнов

преди 12 години

"По покана на СДС" - браво, разумно. Нека да видим онова дясно, което беше преди години. А доколкото срещата на ОДС с ДПС... и аз съм на това мнение - просто СДС няма как да спечели избори без тях...

fallback