Светлана Ангелова. Снимка: parliament.bg
fallback

ПГ на ГЕРБ предлага Светлана Ангелова за управител на Националния осигурителен институт.

Това потвърди пред журналисти Ангелова, която в момента е заместник-председател на парламентарната комисия по труда и социалната политика.

„На заседание на групата вчера действително беше издигната моята кандидатура, беше предложена от един от колегите и всички единодушно ме подкрепиха, за което изключително им благодаря“, коментира депутатката.

Другата известна кандидатура за управител на НОИ е на Бисер Петков, който е бил заместник-председател на Комисията за финансов надзор. Неговата номинация е поддържана от финансовия министър Симеон Дянков.

Народните избраници били гневни на Дянков заради намерението да обложи с данък безотчетните им пари и държат да му покажат недоволството си, като създадат проблеми с неговия кандидат за НОИ.

Ако това стане факт, със сигурност ще се наложи премиерът Борисов да решава заформящия се конфликт, съобщи днес „Труд“.

„Искам много ясно да кажа, че е изключително важно бъдещият управител на НОИ да има доверието на всички институции – на Министерството на труда и социалната политика, Министерството на финансите.

Oще по темата
Защото това е изключително важна институция, която управлява доста средства и освен професионализъм е нужно да има и подкрепата на всички други институции, за да може да работи нормално”, категорична е Светлана Ангелова.

Така тя отговори на въпрос дали би се отказала от номинацията, ако министърът на финансите Симеон Дянков има свой кандидат за поста.

Мястото на председател на института беше овакантено, след като в средата на май тази година Христина Митрева подаде оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

ves666

преди 12 години

chitavite hora edni ymriaha drygi izbiagaha ostanaha samo nekadarnicite koito kradat lajat mamiat ,poradi prichinata che nemogat drygi neshta da praviat zashtoto niamat mantaliteta i akala ,povecheto sa ot tipa na selskia targash bakalin i niakoia dyga kyrva za imidj zashtoto na edno miasto nemogat da badat samo pederasi.

26

Кеф

преди 12 години

Всяко селско лайненце иска голям голям шеф да стане.

25

Zoro

преди 12 години

Тази е приятелка, на приятелката на Пламен Нунев (депутат от ГЕРБ-Русе), който я лансира най-много! За да може същата да каже на приятелката си, да му дава повече......Жената , макар и депутат, е пълна скръб(както повечето от ГЕРБ)!!!твърдя го със сигурност, имах разговори с нея!

fallback