Снимка: БТА
fallback

Икономистът Любомир Христов ще бъде най-вероятно кандидатът за вицепрезидент в двойка с Меглена Кунева, която Инициативен комитет издигна за държавен глава, съобщи Дарик радио, като се позова на неофициална информация.

Христов е сред членовете на комитета.Официално кандидатурата му ще бъде представена на 12 юли.

В края на миналата седмица Кунева очерта профила на бъдещия кандидат за вицепремиер като "много сериозен, много дълбок, значим"

"Аз казах, че искам силно присъствие на необвързани хора около мен. Такъв е инициативният комитет в по-голямата си част... На мен са ми искрено интересни въпросите, свързани с безопасността, със сигурността, с тероризма, но не смятам да бъда допълвана в това отношение, това не е мое допълнение. Вицепрезидентът трябва да има значение за нацията, а не значение за мен", заяви тогава Кунева.

В момента Любомир Христов е председател на Института на дипломираните финансови консултанти, член на Експертната група по финансово образование към ЕК (Брюксел) и на Групата съветници към Европейския Банков Регулатор (Лондон).

Той е доктор по икономика и преподавател в УНСС. Бил е главен икономист на БНБ, съветник на изпълнителния директор на Световната банка и изпълнителен директор на Централния депозитар.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

!!!

преди 12 години

HRISTO HRA4OVSKIGRABI ME PARTIO GRABI MESAS PRAVE6KITE SI 4EDASAS GLAD NA LYATO I NA ZIMESAS MRAZ OTVANKA NA STUDAI AKO NYAVGA SI ZABRAVADA PLATYA SMETKITE ZA SLAVANE ME ZABRAVYAI AZ TOGAVA 6TE SI ZASLUJA 4EZ TAKAVADORI NA LIHLITE 4EZ TA

81

Анонимен

преди 12 години

ВИДНИ *** СА СЕ НАРЕДИЛИ ЗАД НЕЯ. ЧАКАТ ПАК ДА СЕ ВЪРНАТ НА ВЛАСТ.

80

Анонимен

преди 12 години

Долния: Ти не си България. А и колко си българин...съмнително.

fallback