Снимка: Dnes.bg
fallback

Два микробуса с нелегален внос на млечни и местни продукти от Гърция заловиха днес на граничен пункт "Капитан Петко войвода". Това съобщи в Сливен министъра на зеледелието и храните Мирослав Найденов.

Конфискуваните продукти са с неустановен произход, на външен вид са с изтекъл срок и ще бъдат унищожени.

На ГКПП "Капитан Петко войвода" няма ветеринарен контрол, защото е вътрешна граница, поясни Найденов.

Той предположи, че заради кризата в южната ни съседка не е изключено да се правят опити за пласиране на гръцка продукция у нас.

Директорът на Българската агенция по безопасност на храните вече е уведомен и му е разпоредено чрез регионалните служби и на граничните пунктове по турската и гръцката граница да се осъществява контрол.

Земеделският министър утре ще разговаря и с колегата си Цветан Цветанов за съдействие на партрулните екипи за проверка във вътрешността на страната при информация за съмнителни стоки.

Мирослав Найденов посети в сливенското село Сотиря кравеферма, покрила европейските изисквания и похвали собственика, който отглежда около 150 животни, а изкупната цена на млякото му е 0.75 лв.

По думите му до края на месеца ще бъдат обработени подадените заявления за компенсиране на производителите на краставици, пострадали от истерията с бактерията Е.коли.

Според министъра, тези които са подали документи за компенсация ще бъдат доволни, защото договорената сума, която ще им бъде дадена, надвишава изкупната цена на продукцията им преди истерията в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

ОТ ГЪРЦИЯ ....

преди 12 години

....ЗА БЪЛГАРИЯ----НЯМА МИТНИЧЕСКИ И КАКВИТО И ДА БИЛО ОГРАНИЧЕНИЯ!ИМА САМО ПРОДУКТИ ,...КОИТО НЕ ОТГОВАРЯТ НА "ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИЗИСКВАНИЯ"!!НЯМА "ЛЕГАЛЕН" ИЛИ "НЕЛЕГАЛЕН ВНОС"---ГРАНИЦАТА Е СВОБОДНА ЗА ХОРА И СТОКИ !ЗАГЛАВИЕТО Е ТЪПО ---ДО БЕЗКРАЙНОСТ!!!!!!!!!!!!!!!!

9

Анонимен

преди 12 години

защо няма ветеринарен контрол на границата ни със гърция?защото е членка на ес .всички *** у нас влизат от страни членки.това е парадокса.пазим се от китай русия сащ а техните стоки са по добри от европейските в много от случаите.

8

От кога ????

преди 12 години

Кой знае от кога го ядем това месо! А Миро имаш ли идея? Тарикатите са напълно наясно какъв е контрола в *** и какви са санкциите ако те хванат, и за това са се ориентирали към вноса в България а не някъде другаде в Европа!

fallback