Снимка: архив Булфото
fallback

Премиерът Бойко Борисов изрази разочарование от обвиненията, които лявата Меглена Плугчиева отправи към ГЕРБ.

Вчера тя заяви, че управляващите съставят списъци с досиета на кандидати за кметове от други партии.

Oще по темата
По думите й този документ с 81 въпроса щял да послужи на ГЕРБ да събира информация за опонентите си в Русенска област.

Наред с въпросите за образованието, професията и местоработата на кандидатите, се събирала и информация за ученическите им прякори, тема на курсовите работи и оценки, колко езика знаят, допълни Плугчиева.

Сред въпросите имало даже свързани със суеверията на кандидата.

"Лично аз го тълкувам като чудовищно и безпрецедентно действие и заплаха за сигурността на изборите, които предстоят. Смятам за абсурдно, че могат да се събират такива лични данни за политическите опоненти и то в една страна членка на ЕС", коментира тя.

Днес обаче Борисов определи твърденията й като глупост.

"Точно Плугчиева, която я предлагахме да стане зам.-председател на Европейската банка за възстановяване и развитие, да взима огромна заплата, от квотата на ГЕРБ, като управляваща партия, и тя да излезе да каже подобна глупост – трябва човек да си плюе в сурата, е точната дума. Да си спомни - как аз с нея ходих в Брюксел - от баронеса Аштън, до шефа на социалистите, до шефа на ЕНП да й търся пост – как не я е срам да каже подобно нещо", каза той в Несебър.

Бойко Борисов уточни, че първо се е обмислял вариант Плугчиева да стане заместник-посланик, а после се е разгледало предложението тя да заеме поста заместник- председател на ЕБВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

617

БКП

преди 12 години

Бойко ти да вземеш да се засрамиш,от простите и нагли хора ,които са лице на твоята партия,некадърни и нагли.Браво на този,който постави плакатите в София.Сега вече съм сигурна колко омраза таят хората към теб-толкова,колкото те обичаха по-рано.Засрами се и си *** сам докато можеш.........

616

БОБИ

преди 12 години

Оставете премиера да си върши работата на спокойствие,само го занимават с глупости

615

Анонимен

преди 12 години

Ако БСП почнат да хвалят ГЕРБ както почнаха да хвалят Костов, значи държавата отива към поредната катастрофа . Засега такова поведение не се забелязва, а точно обратното.Значи най-после България е поела истинския път към нормалните държави , а не към Анадола,Сибир и Северна КореяЖИВЕЙТЕ СПОКОЙНО ! Кучетата нека си лаят. Колкото по-силно и злобно - толкова по-добре !!!

fallback