Снимка: Архив Булфото
fallback

Депутатът от БСП Меглена Плугчиева показа списък 81 въпроса, по които, според нея, ГЕРБ събира информация за опонентите си в Русенска област. Мнението на социалистите е, че управляващите правят досиета.

Наред с въпросите за образованието, професията и местоработата на кандидатите, се събира и информация за ученическите им прякори, тема на курсовите работи и оценки, колко езика знаят, съобщи Фокус.

Сред въпросите има и такива за финансовото положение, дългове, евентуални данъчни задължения, дали имат собственост или живеят под наем.

Събирала се и информация за семейното положение на кандидатите – дали са семейни, разведени, причини за развода, информация за бивши съпруги или съпрузи, дори евентуални слабости на децата, по информация на Дарик.

Сред въпросите имало даже свързани със суеверията на кандидата.

 „Лично аз го тълкувам като чудовищно и безпрецедентно действие и заплаха за сигурността на изборите, които предстоят. Смятам за абсурдно, че могат да се събират такива лични данни за политическите опоненти и то в една страна членка на ЕС”, коментира Плугчиева, цитирана от Фокус.

Плугчиева обясни, че получила въпросника от представители на БСП от Русенско, които имали информацията от ГЕРБ.

„Аз бях вчера в Русенска област и ми предадоха този списък с въпроси - за създаване на досиета на опонентите, който се разпространява в Русенска област”, каза народната представителка.

Информация се събирала за всички политически опоненти. Плугчиева смята да информира за това Европейския парламент.

Пламен Нунев, ръководител на ГЕРБ в Русе, отрече пред bTV да са давани подобни задачи на партийните активисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

281

Русенка

преди 12 години

Питайте Анжела Иванова (координатор Предприемачи Герб Русе) на четири очи, има ли е такива въпросници или да. Питайте, защо прекрати електронното известяване до членовете и разпращане на информация по имейл и вместо това го прави по телефона, като материалите се раздават лично на ръка, разпечатани на хартиен носител.Питайте, защо всичките им събирания по региони се обвързват с друга инициатива, уж второстепенна - футболен мач, турнир някакъв, важното е топка да се върти, да бяга Тиквата подир.

280

герчо

преди 12 години

не се поддавайте на провокации-ГЕРБ ще продължи започнатото.УСПЕХ

279

Ангел

преди 12 години

Никой неможе да клевети по ГЕРБ....защото никой не им вярва

fallback