Найден Зеленогорски и Мартин Димитров в Плевен. Снимка: БТА

СДС се обяви категорично против приватизацията на "Български пощи".

"За нас зад приватизацията на "Български пощи" има скрит интерес и предварително уговорена схема. Ние няма да я подкрепим. Има достатъчно други неща, които подлежат на приватизация като Булгартабак и Българската фондова борса", аргументира позицията на сините Мартин Димитров в Плевен.

Според него ГЕРБ правят грешка с приватизацията на пощите, която щяла да има тежки последици.

"Ако 800 малки губещи пощенски станции бъдат затворени, ще бъде тежък удар срещу българските граждани. От 27 европейски страни само в 4 са правили опит за приватизация на пощенските услуги. В САЩ пощата също е държавна. Приватизацията на "Български пощи" трябва да бъде спряна", категорични са сините.

Относно двугодишното управление на ГЕРБ сините обявиха, че реформите не са се случили.

Още по темата
„ГЕРБ пропусна да осъществи реформите или да ги продължи. Мога да кажа, че тотално се отказа от тях. Това е най-тежкият проблем пред сегашното управление и той има сериозна цена – България остана една от последните страни в ЕС, които не са излезли от икономическата криза“, анализира още Димитров.

Вчера ръководствата на Синдикалната федерация на съобщенията към КНСБ и КТ "Подкрепа" се обявиха против изваждането на "Български пощи" ЕАД от забранителния списък с предприятия, които не подлежат на приватизация.

Днес пък министърът на съобщенията Ивайло Московси обяви, че засега не се предвижда приватизация на предприятието.

Според него „Българските пощи“ се вадят от списъка, за да има и това като опция, но за момента темата с приватизацията на пощите не била актуална.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase