Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Евродепутатът Антония Първанова призова за временно спиране на правата за обслужване на летище София.

Тя отправи искането в обръщение пред Европейския парламент, а като причина за мярката посочи зачестилите случаи на отваряне на багажа на пътниците или липси на вещи.

По думите й лесният достъп до багажа на пътниците може да стане причина за трагични инциденти, например терористичен акт.

Българският евродепутат заяви, че постоянно получава оплаквания от пътници, които намират куфарите си с разбити ключалки и установяват липсата на лични вещи.

Сигнализирала е за проблема ръководството на софийското летище, но по думите й не са предприети действия.

В края на миналата седмица Антония Първанова е изпратила и писмо до транспортния министър Ивайло Московски с искане за бързи мерки, които да гарантират сигурността на летището, включително и ако е необходимо временно отнемане на лиценза му, се посочва на официалния сайт на евродепутата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

132

анонимен

преди 12 години

права е ....олякът .ама защо ще затваря летището .и те ни крадоха с кобурга и м.велчев ама не затворихме държавата за да не влизат в ня ами даже някои и гласуваха доверие на крадлата че и евро депутат я направиха.

131

Фанатик!

преди 12 години

Ей хич не я харесвам тая и много мразя да се съгласявам с такива като нея ! НО ! Трябва да го затворят това летище и да уволнят целия КРАДЛИВ персонал !!! Лично съм виждал какво правят в багажното и вервайте ми всеки път кихам по сумати пари за опаковка на куфара ,че да не ми бъде претарашен ..... СРАМ СРАМ ....

130

онзи

преди 12 години

Аз съм работил на Летището и мога да гарантирам, че в 99% от случаите кражбите от багаж стават по летищата от западна европа, а не тук при нас, тъй като на нешето летище има специална служба, която следи точно за това, така че тази *** да вземе да свърши нещо полезно за България, а не само да говори като пиян с х*я си!!!

fallback