Снимка: архив, Булфото
fallback

„Кабинетът ще подготви и предложи промени в Закона за концесиите, които да позволяват при необходимост и в интерес на обществото да бъдат извършвани корекции в концесионните договори”. Това съобщи министърът на околната среда и водите Нона Караджова, която поясни, че темата е обсъдена по време на оперативното заседание на Министерския съвет. 
 
Към момента екоминистерството е констатирало, че има нарушения на концесионния договор между ведомството и фирма „Юлен” АД, концесионер на Ски зона Банско.

„Площта по договор е 99,55 хектара, като в момента фирмата ползва с 64,789 хектара повече от възложеното. В същото време териториалният устройствен план от 2005 г. включва по-голямата площ”, обясни Караджова.
 
Според нея един от вариантите за решаване на казуса е да се прекрати договорът и до приключване на новите процедури Ски зона Банско да бъде затворена за няколко години.

„Другият вариант, около който се обединихме с колегите от правителството, е да се предложат промени в закона, които ще позволят изменения и в концесионния договор”, обясни министър Караджова. 
 
Тя уточни, че ще бъдат търсени всички законови права за налагане на санкции за нарушаване на договора от страна на фирмата, ако при подписването му са заложени неустойки. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

rumen221

преди 12 години

Приятели,Площта на концесията е договорена с географските и координати и е ясна...Всичко извън тази зона е държавно... Следователно:- Замерване на общата застроена площ.- Определяне деловете на държавата и концесионера.- Регистрация на фирма със съответните дялове на Държавата и Мафията...Просто е... Какви закони... Защо не и Конституцията...- Чл. 1а - Кой каквото открадне - негово е...!

85

Анонимен

преди 12 години

Не мога повече, не издържам! Да ми бяха по-малко годинките и по-добро здравето, един ден повече нямаше да остана тук. Жалко за милата ни България! Тя вече не е наша!

84

Иване,

преди 12 години

сещаш ли се медиите с какъв пионерски възторг отразяват всички състезания, купи и превъзходни условия за зимен спорт в Банско. Защото не е тайна че Цеко Минев плаща за тази реклама. Напоследък (тази зима) малко се бил поскарал с БТВ та затова Канал 1 отрази световното, но все пак медиите са видели доста парички от него - как ще го плюят....и...*** (банката) е също почти негова - сметни колко реклами на ден и гледаш

fallback