Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов да се разграничи от независимите депутати в парламента, които в декларации обявиха, че подкрепят правителството на ГЕРБ.

Това поискаха в отворено писмо от РЗС, от които се отцепиха четирима народни представители и заради това парламентарната им група се разпадна.

„Месеци наред българският народ е свидетел на безпрецедентна покупко-продажба на народни представители. РЗС разполага с достоверна информация от високопоставени служители в министерството на финансите, че лично Цветан Цветанов е осъществявал разплащанията“, твърдят от партията на Яне Янев.

Отнемането на държавната субсидия на РЗС е безпрецедентна кражба, която до момента се равнява на 900 000 лева, се посочва още в съобщението.

Още по темата

„РЗС дава ултиматум на Бойко Борисов ясно да се разграничи от депутатите-ренегати, както и да се разпореди да ни възстановят реално полагащата ни се съобразно получените гласове държавна субсидия. Защото се касае за публични средства, чийто размер се определя от вота на избирателите и се изразходва съобразно изразената им на избори воля. 

Ако това не се случи в едномесечен срок, РЗС възнамерява да предприеме конкретни действия по ангажиране на наказателната отговорност на премиера и ренегатите, както и на всички представители на управляващата партия, които са участвали като подбудители, извършители и помагачи в тази схема за политическа корупция и измама“, заканват се от партията на Яне Янев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase