Снимка: БТА

Не трябва да подстрекаваме младите хора, а да ги възпитаваме в уважение към историята.

Така Искра Фидосова от ГЕРБ коментира скандала с паметника на Съветската армия, който в края на миналата седмица осъмна изрисуван с комиксови герои, а тази нощ беше почистен от общината.

„Не знам дали е художник-артист, но е човек бунтар по своята същност, който иска да изрази различно отношение. Но аз смятам, че всички ние трябва да възпитаваме в бъдещите поколения, в нашите деца уважение към нашата история, уважение към това, което е направено.

Защото един паметник е направен, за да се отдаде дължимото, значимото в памет на тези, които са дали живота си, в случая войниците от Съветската армия“, коментира Фидосова пред Нова телевизия.

Не трябва да се преекспонира това като тема, защото подстрекаваме младите хора да вървят с графити и да рисуват по стените и къщите, каза тя.

По думите й тук не ставало въпрос за политика, а за уважение към паметниците и историята.

Още по темата

Според Фидосова вторият вот на недоверие към правителството на премиера Борисов е показал, че ГЕРБ няма алтернатива на управление.

Това беше един зле подготвен и зле режисиран вот на недоверие, смята депутатката от ГЕРБ.

„Не трябва парламентът да се превръща в цирк", категорично заяви Фидосова.

По време на вота чухме „едни розови мечти", особено в изказването на бившия премиер Станишев. Ако не инвестираме в момента в пътища, няма да се развива икономиката, а по този начин не бихме могли да увеличим пенсиите и заплатите.

Трябва да имаме стабилност по отношение на инвестициите, категорична е тя.

„Ако ние гарантираме такава стабилност, тогава ще дойдат и чуждестранните инвеститори, но те все още се страхуват от т.нар. лоши практики у нас“, смята Искра Фидосова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase