Снимка: Булфото
fallback

Законът не забранява на народния представител да извършва допълнителна консултантска дейност.

Така депутатът Лъчезар Иванов от ГЕРБ отхвърли категорично пред bTV твърденията, че е в конфликт на интереси заради получения сериозен хонорар от 131 000 лева като консултант на охранителна и застрахователна фирма. 

„Явно нарушавам някакви интереси и явно чрез мен се удря партия ГЕРБ. Става въпрос за абсолютно незаконно изнасяне на документи от НАП“, оправда се още депутатът, видимо изнервен от това, че името му е замесено в пореден скандал.

Той обвини вестник "Труд" в лъжа, който изнесе данни, че Иванов е в конфликт на интереси. 

„Казвам най-отговорно, че изданието лъже. Аз съм за разследващата журналистика, която работи с факти“, заяви депутатът и показа документ за регистрацията си по ДДС.

Аз съм отишъл сам да се регистрирам, закъснял съм и съм си платил глобата за това, обясни той.

Обръщам се към всички граждани да бъдат съвестни и да си плащат данъците като мен, каза Иванов и разкри данъчната си тайна, показвайки, че е внесъл данък от над 16 000 лева.

Проверяван съм три пъти от НАП, затова съм и толкова спокоен. В предишния парламент не съм бил проверяван нито веднъж, сега съм проверяван от НАП три пъти и един път от Сметната палата, посочи той.

„Обществото се нуждае от хора, които са образовани, които постоянно повишават квалификацията си“, аргументира Иванов голямата сума на хонорара си. В тази връзка той показа различни дипломи, които притежава, пълни с отлични оценки.

„Когато един човек бъде поканен, съответно му се предлага и възнаграждение, което се определя от работата, която трябва да свърши, и капацитета на неговите възможности“, аргументира той получената сума с високата си квалификация.

Много въпроси предизвикаха какво точно съм консултирал и как. Навсякъде работят хора, те съответно се разболяват, обясни депутатът и зачете договора си за работа с охранителната фирма, който включва профилактични прегледи на администрацията, организиране, анализ и оценка от профилактичните прегледи, както и няколко други ангажимента.

Хонорарът е бил 121 000 лева.

Не ме попитахте за колко души става въпрос обаче. Тук говорим за над 1500 служители, оправда се още той и добави, че когато са намираш в пазарни отношения, не си определяш сам заплащането.

Oще по темата

Той беше категоричен, че не иска да се правят аналогии с хонорара на Доган.

„Аз съм лекар и съм извършвал лекарска работа. Където и да си, винаги си лекар, а не депутат. Когато човек иска да направи нещо повече за хората, се обръща към определена дейност. Ние навремето създадохме сдружение. Защо станах депутат, а не останах лекар? Избрах този път, защото исках да има много промени в здравеопазването“, обясни той защо не е продължил да работи като консултант, за което е взимал много повече пари, отколкото като депутат.

„Когато направих тази решителна крачка в живота си, се наложи да работя на няколко места“, аргументира се още Иванов.

„Аз съм лицето на партия ГЕРБ в предишния парламент. Във времето, когато човек иска да наложи нова политическа сила, бива атакуван. Аз съм принципен човек и съм спирал много атаки. Неудобен съм на много хора, защото казвам истината“, заяви още  депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

398

kuhar

преди 12 години

Я мое сам кух, *** глеам още по-кухи имало, кат'Лъчко Ламята. Е тоа няа се нагушка никога. Т'ва си му е природна даденост. *** то и на сите гербери си е таковата... да са гушкат. :) Идно време ядяха свинска масчица на филийка (и язека все още си апвам зимъска с кеф, на препечена филийка), ама те ся искат се чер айвер да ядат. *** той скъп, па и гаджета скъпи да имат, с вертута да говорят, учили са многу, *** и язека сам учил, а ся садя картофи.Тъй каза боко. И чекам да ги вадя, *** кат'се разсмардят

397

111

преди 12 години

РАБОТЯ В ЗДРАВНО ЗАВЕДЕНИЕ. ЗА ПРОФИЛАКТИЧЕН ПРЕГЛЕД НИ ПЛАЩАТ МЕЖДУ 8 И 9 ЛЕВА.ТРЯБВА ДА ОБМЕНИМ ОПИТ С ДОКТОРА КАК СЕ СМЯТА?1500 ЧОВЕКА Х 9 ЛЕВА =13500.00 ЛЕВА? ОТКЪДЕ НАКЪДЕ 121000.00 ЛВМАЙ ИМА ДОСТА ГОЛЯМА РАЗЛИКА?

396

Вили

преди 12 години

Да предположим, че за "профилактичен преглед / консултация" на всеки един от "1500-те служители", Лъчо е отделял МАКСИМУМ по 10 минути... Елементарната сметка показва, че 31,25 плътни осемчасови работни дни - ей тъй, без почивка, Мозъка се е трудил като лекар-стоик, в името на сигурността и еврозастраховането :) Хайде сега да сравним работния му график на народен представител с елементарните сметки от по-горе... Тъжно, а? И ако това не е лобизъм! А че са платили по-късно - нали искат резултат...

fallback