Снимка: Булфото
fallback

Мръсна кампания за президентския и местен вот наесен очакват от ВМРО-НИЕ. Според тях на изборите тази година отново ще се купуват гласове, но не на отделни хора, а направо на цели секционни избирателни комисии, особено в малките населени места.

ВМРО -НИЕ започват следващата седмица подписка за задължително гласуване и въвеждане на образователен ценз на гласоподавателите.

Според тях човек, който не може да прочете какво пише на бюлетината, а си служи с „клечици“, „връвчици“ и други подобни средства трябва да бъде лишен от право на глас.

С въвеждането на тези промени воеводите смятат, че ще се пресече практиката да се купуват гласове.

Председателят на партия Петко Атанасов представи лично кандидатите за кметове в Ямбол и Сливен, Гроздю Гроздев и Доброслав Иванов.

По негови думи и двамата са честни и почтени хора, професионалисти в своята област и управленци. ВМРО- НИЕ ще издигне свои кандидати за кмет и общински съветници в 10 областни града и в над 130 общини в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 12 години

nai posle nqkoi da predloji ne6to naistina dobro bravo na horata ot VMRO

21

все тая

преди 12 години

Да оставим настрана конституцията, правата на човека и пр. придобивки на съвременния цивилизован свят. Чисто практически, как точно предлагаш да определим прага на ценза? От основно образование ли да почнем или от средно?Аз лично познавам доста висшисти, които са пълни ***, но за сметка на това - с претенции. И обратно - много качествени хора със средно и по-ниско образование. Как да отделим зърното от плявата?

20

все тая

преди 12 години

Томас :),такъв ценз не се изискваше даже през тоталитарните години на Живков. То вярно, че и изборите бяха фиктивни, но все пак...Ако продължаваме да разсъждаваме в тази посока, още малко ще забраним и на жените да гласуват, както е в повечето арабски страни.Когато масата е неграмотна и необразована, избира управниците си по свой образ и подобие. Справка - Б.Б. Единственото решение е повсеместно осигуряване на качествено образование. Друг път няма в т.нар. демокрация.

fallback