Сроковете за "Струма" трябва да се спазят, каза Плевнелиев. Снимка: БТА
fallback

За пръв път в България по автомагистрала „Струма” ще се полага ограда за зайци и надлез за мечки, както в Гърция. Това каза пред журналисти в Агенция „Пътна инфраструктура” регионалният министър Росен Плевнелиев.

Той посочи, че е виждал магистрали в Холандия, които са прави и равни, а в същото време са изградени „едни мостове, едни чудесии”. Това ще се прави вече и у нас, изтъкна министърът.

Мостът за мечки бил предвиден, защото се оказало, че те не се чувстват комфортно в тунелите.

„Чак сега разбрах, че мечките въобще не са влизали в тунела при ГКПП „Илинден”, който строихме с години за 50-60 милиона лева”, коментира министърът.

На надлеза за мечки ще бъдат засадени специални храсти, ще бъдат сложени и специални бабуни, като всичко това е част от проекта за магистрала „Струма”.

Друга част от проекта е цялата магистрала да бъде оградена. „Наричат я заешка ограда, защото се оказва, че зайците копаят основите на оградите, слагани до момента”, добави министърът. Оградата ще бъде с бетонна основа. 

„Заложили сме в нашата „Библия” Лот 1 на „Струма” да бъде договорен най-късно до началото на месец август, когато да стартира и изпълнението – до септември най-късно. Този срок трябва да бъде спазен”, заяви Плевнелиев.
 

Рекорден брой оферти са подадени за участие в процедурата за избор на изпълнител на строителството на лот 1 на магистрала "Струма" – участъка от Долна Диканя до Дупница.

Присъствието на големи европейски компании и рекордният брой – 19 подадени оферти, показва, че не може да има друг коментар, освен че доверието е огромно, смята министърът, който отбеляза, че състезанието е изключително конкурентно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

149

Анонимен

преди 12 години

Да помислят малко и за хората, не само за костенурките!!! На Софийски околовръстен път в участъка Бояна, пешеходците слизайки от градски транспорт пресичат три ленти, разделителна ивица и още три ленти от път с разрешена скорост 80 км/ч. И да ви кажа пресичат почти като лалугери, ама за тях надлез или мостче няма!!!...важни са костенурките, не хората!!!

148

Васо

преди 12 години

За да бъдат чудесиите и атракцията пълна, може да раздадът по програма временна заетост и едни мечешки комуфлажи да претичкваме, тия дето сме на път да останем без работа по мостчетата за радост и разнообразие на пътуващите. А по оградата едни зайчета като гирлянди да се катерят. А бе кеф и както беше казал чукчата , "и голямо удовлетворение". Е, сега става хубав живота, даже лук, картофи и домати съм си засадил, адипломата ми е на пироня.

147

Анонимен

преди 12 години

Уааааа грижат се за мечките, а за нас не щат. Уааааа няма хляб пък огради за зайците. Мрън-мрън-мрън. *** ЦИВРЕНЕТО *** ЖАЛВАНЕТО *** НЕЩАСТНИЦИТЕ *** НЕУДАЧНИЦИТЕ

fallback