Снимка: БТА

Меглена Кунева не е кандидатът, който трябва да привлича повече внимание в случай, че остане само като независима. Aко обаче бъде подкрепена от БСП или ДПС, тогава нещата ще станат много по-сериозни. Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов пред bTV. 

По думите му Кунева няма шанс да спечели, ако не бъде подкрепена от някоя партия.  Според него едно от възможните решения за Кунева е да се превърне в кандидат на Тройната коалиция.

Относно кандидатурата на Стефан Софиянски за кмет на София Костов припомни, че някога Софиянски е изоставил мандата си по средата и е оставил София зарита в боклук.

„И сега да се връща при положение, че не е решил проблемите на града, трябва да има някакъв друг мотив“, изтъкна Костов. 

„На кметски избори Стефан Софиянски съм сигурен, че няма никакъв шанс. Той може само да отклони част от нашите избиратели, за да не ни позволи да отидем на балотаж. Това би могло да бъде неговата цел”, коментира лидерът на ДСБ.

На въпрос дали не е дошло време българите да забравят за партийните борби и да изберат човек, който просто им е симпатичен, лидерът на ДСБ отговори: "Българите веднъж вече забравиха за партиите и избраха Бойко Борисов. Ето я реалността сега. Същото се случи и преди това, при Симеон Сакскобургготски".

Още по темата
Според Иван Костов подобни лидери, без подготовка, без способност да решават проблемите на страната, идват на власт със силно одобрение, но оставят след себе си огромно разочарование.

Той заяви още, че не допуска БСП и ДПС да се опитат да изкривят вътрешния вот на Синята коалиция в неделя (12 юни) за избор на кандидати за президент и кмет на столицата.

"Има известни страхове и в СДС, и в ДСБ, тъй като малкият вот винаги може да бъде манипулиран. Единственият начин, по който могат да бъдат преодолени подобни манипулации е хората да дойдат и да гласуват. Масовият вот означава честни избори", заяви лидерът на тъмносините.

Той определи решението на правителството да повиши минималната заплата и пенсиите като предизборна стъпка. "Това никога не е работило в страната, но винаги се прави. Истинският ход беше обявяването на война на монополистите, за да бъде спряно повишението на цените и те да бъдат върнати на нормалните им нива, които би поддържал един конкурентен пазар. В България няма конкурентен пазар", заяви Костов.  

Той заяви още, че Синята коалиция няма да подкрепи вот на недоверие за цялостното управление на правителството на ГЕРБ, тъй като по думите му има министри в кабинета, които заслужават подкрепа.  Като такива той посочи Аню Ангелов, Николай Младенов, Трайчо Трайков и Нона Караджова.

Лидерът на ДСБ изтъкна, че Синята коалиция би подкрепила един вот на недоверие в областта на вътрешната сигурност и обществения ред.

Според Костов ако подобен вот мине, няма да се стигне до падане на цялото правителство, а просто ще бъде даден мандат на ГЕРБ да състави нов кабинет, но без вътрешния министър Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase