Георги Костов. Снимка: МЗХ
fallback

Зам.-министърът на земеделието Георги Костов ще напусне ведомството и ще оглави Селскостопанската академия, пише "24 часа".

Преди седмица земеделският министър Мирослав Найденов обяви, че настоящият ректор Светла Бъчварова, ще бъде сменена.

Причините са засечени от Сметната палата системни нарушения в академията. Бъчварова бе зам.-министър на земеделието в правителството на Сергей Станишев.

Информацията за отстраняването й се появи на фона на упорити слухове за рокади във ведомството.

На 19 май премиерът Бойко Борисов заяви, че там или ще бъде сменен един от тримата заместници, или ще има четвърти. Тази седмица обаче бе обявено, че второто със сигурност няма да се случи.

За отстраняване бяха спрягани имената както на Георги Костов, така и на Светлана Боянова.

Срещу нея бе подаден сигнал от депутатка от ГЕРБ, че е разрешила преотреждане на земеделски земи за строеж на фотоволтаичен парк.

Oще по темата

Наредена бе проверка, а в сряда лично Борисов подписа под резултата от нея, че Боянова остава на поста си, тъй като не е нарушила закона.

На мястото на Костов няма да бъде назначен друг човек. Причината е, че ресорът му - горите, и без това бил на пряко подчинение на министъра.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Пристрастен

преди 12 години

Що се отнася до субсидиите и лапането от институтите. Очевидно гражданинът не е наясно какво се случва. Какви субсидии бе човек, като тази година ги изпапа МЗГ. Ти имаш ли представа как институтите работят. Ако не знаеш питай доц. Костов, той е компетентен как се сее, жъне, оре, хранят се животни без да се влагат срдства, щото бюджет има, забрана има - 2000 лв на месец касово. Ти мой човек сигурно 2 бона за сладолт ги даваш, а част от тия институти хляба на Б-я дават. Как става това?

21

Пристрастен

преди 12 години

Политика и само политика, това е милата ни родина. Не оставиха ни училища ни наука без да я политизират. Земеделската наука не работела, фермерите не били доволни. Колко процента от площите на пшеницата у нас са резултат от нашата селекция? Откъде идва посевния материал? Защо и кои съсипа българските хибриди слънчоглед и царевица? Колко мастити фермери са налели средства в науката? Само лапат. И сега какво, ще сменим един шеф с дървар, макар и доцент и ще я опапаме. Що се правите на ухапани бре?

20

anonimen

преди 12 години

Той добре, че пребори корупцията в горите...та сега и в академията.

fallback