Цветан Цветанов. Снимка: Архив Булфото
fallback

Жена, която пожела да остане анонимна, разказа пред bTV, че когато имаш бизнес в провинцията, той е зависим от кмета на общината и от началника на полицейското управление.

Тя обясни още, че е станала дарител на полицията по принуда, за да е спокойна, че ще си свърши работата при разследване на кражби от нейни обекти.

"Тук няма избор. Когато имаш бизнес в провинцията, той е зависим от двама души – кмета на общината и началника на полицейското управление. Началникът ми обясни, че щом искам да нямам проблеми с моя бизнес, полицията няма гориво и трябва да помагам", каза жената.

Oще по темата

Бизнес дамата обясни, че е дарявала пари, но в документите е било записано, че е дарила гориво.

"Винаги са пари, няма значение какво пише", каза тя.

Жената посочи още, че е била информирана, че от местната полиция организират банкет и парите й ще бъдат изхарчени за него.

Според "дарителката" такава практика има от години: "Последното ми дарение е от 2008 г. Преди това 2007-а, 2006-а", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

102

Име

преди 12 години

Първо чухме, че болничните заведения прилагат подобна схема за изнудване. Тук става дума за разнородни и безобразни действия на представители на един репресивен орган, които вършат каквото им е угодно - на тях и на началниците им. Тези началници са "бизнесмени", част от подчинените на които имат за задача да насочват всякакви разходи към случайни и нарочни фирми. Част от приходите от рекет явно се оформят като дарения. Друга част е в черните каси. Трета ... За какво се използват ли?

101

Анонимен

преди 12 години

Ако имаш по-едър бизнес - спонсорираш Цв. Цв. с едно апартаментче и готово !

100

воевода

преди 12 години

елати в сливен искаш работа даваш на лечков и работиш така е цяла ЦИГАНАРИЯ да ти и ..........държавата

fallback