Снимка: Dnes.bg

Нашето идване на власт е безкрайно закъсняло за тая държава. Това констатира министър-председателят Бойко Борисов на правителственото заседание от сряда.

Повод за думите му стават обясненията на министрите Росен Плевнелиев и Вежди Рашидов, че най-доходоносните обекти около НДК са приватизирани отдавна.

Това е трябвало да бъде спряно преди десет-петнадесет години. Сега ние просто спасяваме скелетите, които са останали, да не ги разграбят, защото утре действително могат да отидат и на приватизация, да тръгнат след това не знам какво да го правят, но – да го вкараме по този начин в забранителния списък, казва в типичен стил министър-председателят Бойко Борисов.

По-нататък той поздравява новия транспортен министър Ивайло Московски с назначаването му на поста, след което го пита какво се случва "с бутафорната жп линия зад спортната зала".

Московски му отговоря, че след проверка е установено, че липсват актове за собственост на голяма част от гара Пионер.

По повод на присъдени обезщетения от съда в Страсбург по дела, заведени от български граждани, е възложено на министъра на правосъдието Маргарита Попова да подготви промени в закона, които да стопират тази практика.

"Предай на госпожа Попова много бързо и много спешно това да се подготви и да се внесе", нарежда още премиерът на заседанието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase