Волен Сидеров по време на инцидента пред столичната джамия. Снимка: БТА
fallback

Схватка между лидера на „Атака“ Волен Сидеров и Корман Исмаилов в студиото на БНР предизвика прекъсване на предаването „Неделя 150“.

От БНР посочват, че двамата са се сбили в студиото на програма „Хоризонт“. До сблъсъка се стигна докато Сидеров и наскоро изключеният от редиците на ДПС депутат Исмаилов спореха кой е предизвикал побоя пред столичната джамия „Баня Баши“.

След като предаването бе прекъснато за кратко, Корман Исмаилов обясни, че лидерът на „Атака“ си е изпуснал нервите, станал е от мястото си и го е нападнал.

Oще по темата

Повод за агресията стана снимка от събитията на 20 май, при които атакисти нападнаха участващите в традиционната петъчна молитва и се стигна до бой.

Според Сидеров на снимката се вижда молещ се с нож и в случая става въпрос за ислямисти, а в София има гнездо на ислямски екстремизъм.

 „Те са провокатори, те нападнаха и атакуваха наши хора“, заяви той.

Корман Исмаилов обаче заяви, че мюсюлманите просто са се защитавали, а на снимката се виждат и много от привържениците на „Атака“, които нападат молещите се.

Волен Сидеров на свой ред се закани, че на пресконференция на партията му днес ще стане ясно кой всъщност е провокирал сбиването пред джамията.

Генералният директор на БНР Валерий Тодоров заяви в декларация по повод инцидента, че е недопустимо ефирът на най-голямата обществена медия в страната да бъде използван за разпалване на етнически, религиозни и национални вражди.

По-късно Волен Сидеров отрече да се е бил с Корман Исмаилов.

„Имаше остър сблъсък с него, физически бой не е имало. Разменихме остри реплики и общо взето – това е", заяви Сидеров пред агенция "Фокус".

Според него излязлата в медиите информация била "пресилена".

* Информацията е актуализирана в 14,50 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

285

БОЛЯР4Е

преди 12 години

до вси4ки фесове.......защо не си ходите в *** турция и не ни оставите на мира един път за винаги.Не забравяите 4е имаме да ви вращаме и за Батак и за много други неща,аиде стига с тези ваще циркове,4еда не стане като във Вуковар и други населени места в бивша Югославия.Ако не Волен все ще сенамери някоидруг да ни поведе и тогава ще ви поебем пут4ицата маина.До вси4ки заспали и търпящи Българи ...абе хора до кога ще търпите и ще мъл4ите не ви ли писна ве4еееее

284

БоСимеонов

преди 12 години

Цирк "България"

283

ivan

преди 12 години

301 uto4ni koia glava shte sh4upish na 300 be fes pedalski 4upi rezanite glavi na sabratiata ti po dve ili tri si gi slagai v ustata be fes mrasen i dolen idi si v turcia tam kato jIVKOV VI DADE SVOBODA I SI TRAGNAHTE ZASHTO STE TUK BRE GIAUR SHTOTO TAM NE SAMO SVIRKI MI I ZADNICITE VI SCEPIHA MARSHI TAKIVA A TOIA AHNET OT IHTIMAN GOLIM MAJ IDI PAK KATO SI GOLIAM BIA4 TI V SOFIA I BII SKINARITE BE *** ***

fallback