fallback

Министърът на земеделието и храните ще предложи на премиера Бойко Борисов да уволни ректора на Селскостопанската академия Светла Бъчварова.

Новината съобщи Найденов по време на парламентарния контрол днес.

Светла Бъчварова бе зам.-министър на земеделието и храните в правителството на Тройната коалиция от квотата на БСП.

Мирослав Найденов съобщи още, че е извършена цялостна проверка на дейността на академията.

Констатирани са системни нарушения и ако се наложи, ще бъде сезирана прокуратурата. Поисках Сметната палата да извърши одит на Селскостопанската академия. Срещнах се с председателя на Сметната палата, който ме запозна с допълнителния доклад. Ще предложа още в първите работните на министър-председателя смяна на директора на Селскостопанската академия”, заяви земеделският министър.

Депутатът от „Синята коалиция“ Веселин Методиев посочи, че разполага с информация за конфликт на интереси в управляваната от нея академия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

вино и пиво

преди 12 години

С. Бъчварова защо и как последователно изгони академик Цветан Цветков, за да седне тя и друг на неговия стол

15

анонимен

преди 12 години

Да се махне Бъчварова но със нея и всички назначени от нея директори -нали ви е ясно за кого те лобират.Да се проведят нови анонимни конкурси за директори и да ги отценяват от независими инситунций подлежащи на обществена проверка . Ако не се помени системата по-добре не барайте Бъчварова нека всичко да си продължи по старо му и со кротце со благо успех

14

земеделец

преди 12 години

След като изгонят Светла Бъчварова веднага трябва да сменят членовете на Управителния съвет на ССА - всички са послушковци посочени от Светла Бъчварова. Трябва да бъдат незабавно сменени всички червени неграмотни директори на земеделските институти като се започне с Котева от Карнобат, Лалева от Стара Загора и т.н.

fallback