Снимка: БТА
fallback

Финансовият министър Симеон Дянков не даде категоричен отговор дали правителството ще отпусне еднократна помощ в размер от 136 лв. на българските пенсионери, с която да се компенсират ниските доходи на хората от третата възраст и да се намали ефектът от инфлацията и този от поскъпването на храните и горивата.

„В края на юни с експертите ще седнем на една маса, за да видим какви са разчетите и дали ще можем да отпуснем парите”, заяви в Пловдив министърът на финансите Симеон Дянков.

По думите му средствата могат да се вземат от приходите на Агенция „Митници”, които бележат ръст в сравнение с тези от миналата година. Той припомни, че финансовото министерство трябва да осигури бюджета за всички сфери, така че не може да каже със сигурност дали всички възрастни ще получат еднократна финансова инжекция.

„Раздаването на помощите ще започнем от хората с най-ниски пенсии, които са в най тежко положение и от  вдовиците”, каза още Симеон Дянков.  Ако се стигне до отпускането на парите, пенсионерите ще ги получат през месец юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

155

rumen221

преди 13 години

Антидянковщини и социални пристрастия, макар да знам, че В собственото си село никой не е пророкВреме е да се спазва Конституцията...! Чл. 60. (1) Гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество.Сега можем да направим... Седем стъпки към Рая...:1. Премахване на различното данъчно облагане на доходите, от труд (заплати) и собственост (дивиденти, печалба, наеми и т.н.)... премахване и на таваните за пенсионно и здравно осигуряване...! Така, спазвайки принципа на плоския данък Равенство, онези 65% от доходите, които взема 10% от населението, ще са справедливо обложени...2. Премахване на различното данъчно облагане между, едноличните търговци и другите юридически лица! Отмяна на Патентния данък, като дискриминиращ. 3. Задължително облагане на всички доходи в България - При източника...!4. Въвеждане на три стъпала за облагане доходите, на Физическите и Юридическите лица, с долен праг Необлагаем минимум = Социалния минимум от 540 лева...!!! Рухна мита... - 10% плосък данък = 100% събираемост...!!!5. В България, в 21 век, не живеят *** маймуни...!!! Незабавно въвеждане на лични данъчни досиета и данъчна полиция! Установяване персонално, защо 1 милион граждани не плащат данъци и осигуровки...! Дали защото вече са направили първия си милион и се подиграват с Държавата или нямат доходи Ако нямат - да им се плащат социални помощи, но с внесени за тях пенсионни и здравни осигуровки...!!! 6. Включване в размера на работните заплати, на всички допълнителни доходи, представителни, технически, бонуси, дрехи и другите екстри... като квазипарите ваучърите за храна, например! Премахване на "таваните" за пенсионно и здравно осигуряване..., като дискриминационни...! 7. Въвеждане на еднокомпонентни потребителски цени, за услугите и енергиите!!!

154

до 153

преди 13 години

***!

153

Полковник от ДС

преди 13 години

ДО 152Какво семейство, казваш? Ааа, онези *** лентяи, които по цял ден се въргаляхте по градинките, наливахте се с алкохол и се чудехте в коя дупка да си бръкнете от скука. А, да и се изживявахте като интелктуалци и философи щото слушахте Пинк Флойд. Ами вие още от малки сте с нагласа да сте *** на обществото.

fallback