„Тройната коалиция начело с Цонев и компания (бел.ред. бившия военен министър Николай Цонев) искаха да откраднат терена на Пловдивския университет  за нова спортна зала”, заяви в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов.

Той и финансовият министър Симеон Дянков дадоха старт на строежа на многофункционална спортна зала в двора на учебното заведение, в което ще тренират 17 хиляди студенти.

Строителството ще отнеме една година, а цялата инвестиция е в размер на 3 милиона лева.

Двуетажното съоръжение ще е с височина 13 метра. Това ще даде възможност в него да се практикуват всички видове спортове, включително и художествена гимнастика. Спортната зала ще се простира на площ от 18 декара.

„Сега като има зала на терена, няма да могат да го откраднат, каквито сметки си правиха старите управляващи”, заяви пред студентите премиерът Борисов.

„Университетът ни е вторият по големина в България, а има най-лошата материална база”, съобщи пред Dnes.bg ректорът на ПУ „П. Хилендарски” Запрян Козлуджов.

Спортната зала ще реши проблема на 17 хиляди студенти, които се обучават във ВУЗ-а. На прилежащия терен ще бъдат изградени игрища за футбол, волейбол, баскетбол и хандбал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase